Archief


Blokhuispoort, 9,-

Broeder Dieleman + Hilbrandt + Tsead Bruinja

Let op: locatie gewijzigd naar Asterikszaal

Zaterdag 2 mei is het tijd voor onze tweede show die we met Explore the North presenteren. Nu komt de Zeeuwse singer-songwriter Broeder Dieleman om zijn liedjes in een intieme setting te spelen. Support is er van Hilbrandt én dichter Tsead Bruinja, de kaarten gaan zijn in de online voorverkoop voor 9 euro te krijgen. Ook gewoon bij King Kong! 
LET OP! DIT CONCERT VIND PLAATS IN ONZE EIGEN ZAAL, NIET IN DE KANSELARIJ! 

De Zeeuw Broeder Dieleman vertolkt de diepe schoonheid van de Schelde en de ijver op de eilanden in Zeeuwstalige folk. Zijn schitterende platen Alles is ijdelheid (2013) en Gloria (2014) werden door pers en publiek met veel gejubel ontvangen. Met veel succes speelde Broeder Dieleman in 2013 en 2014 op Explore the North. 

Broeder Dielemans liedjes zijn van een bezwerende schoonheid, net als die van zijn Amerikaanse vriend en muzikale grootheid Will Oldham (Bonnie ‘Prince’ Billy). Broeder Dieleman toerde in 2014 samen met Bonnie ‘Prince’ Billy langs kleine kerkjes en zaaltjes in Nederland en brengt in 2015 op Record Store Day een split single met hem uit. Oldham coverde het nummer Gloria van Dieleman, die vervolgens het nummer 3 questions (vertaald naar 3 vragen) coverde. Deze split single is de aanleiding voor een kleine tour en voor zijn komst naar Leeuwarden. 

Hilbrandt treedt solo op, met nieuwe nummers! Tijdens Explore The North 2014 presenteerde Hilbrandt zijn debuutalbum Haven. Een plaat vol donkere, sjamanistische zeemansmuziek en spookachtige nummers over afscheid. Hilbrandt is de tweede naam van Laurens van der Meulen, bekend van het Heksenhamer collectief uit Leeuwarden. 

Dichter Tsead Bruinja maakt het toch al zo mooie programma compleet. Hij draagt voor uit eigen werk, omlijst door muziek. Bruinja ‘laveert knap tussen vervreemding en zelfspot, en heeft een scherp oor voor het ongerijmde’, aldus Het Parool. In september komt hij met een nieuwe (Nederlandstalige) bundel, maar straks al te zien in de Kanselarij. 

Natuurlijk zijn Podium Asteriks en het festival Explore the North al jaren bevriend. Begin 2015 besloten we wat nieuws te doen door gezamenlijk een serie shows te presenteren buiten de setting van een poppodium of een festival. Gebruikmakend van de prachtige binnenstad van Leeuwarden. In februari speelde de Ierse songwriter Adrian Crowley een bloedstollende show in een bomvolle Lutherse Kerk. En op 2 mei presenteren we onze tweede show met Broeder Dieleman.

Dit concert vindt dus gewoon plaats in de Blokhuispoort en niet in de Kanselarij zoals eerder (en op de poster) vermeld! Wegens productionele redenen hebben we dit moeten wijzigen. Tijdstip blijft hetzelfde, gekochte kaarten blijven geldig. 

Poster: Chantal van Wieren.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Stephanie Kemper, 06 5514 1839
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!