Programma

Beeld door Adam de Vries / J&A Media Fabric
Meer info


Grand Cafe Z, ,-

Asteriks x Explore The North x Grand Cafe Z

Podium Asteriks organiseert de zaterdagmiddag van Explore The North programma in de kelder van het Z-Gebouw. In het kader van Asteriks in Residence presenteren we twee films met natuuúúurlijk bijbehorende optredens! Tickets vind je op de website van Explore The North. Lees verder voor meer info >>

Wild Wild Winds
Seewolf werkt momenteel aan de opname van hun debuutplaat Moonwater, die in 2019 zal verschijnen. Bijzonder aan deze plaat is dat de band alles zelf opneemt, met een tapemachine uit helemaal Amerika verscheept. Eerder dit jaar brachten ze al een voorproefje met de single Wild Winds. Tijdens de residentie van twaalf dagen komen filmmaker Jonathan Sipkema uit Zwolle en de van oorsprong Mexicaanse danser Diego Robledo uit Spanje bij elkaar. Samen maakten ze een korte film met Wild Winds als soundtrack. Het resultaat? Dat zien jij en Seewolf beiden als eerste tijdens de première op 24 november in Grand Café Z

14.00-14.15 Filmvertoning Wild Winds van Jonathan Sipkema
14.15-15.00 Seewolf live

Transmission
Tijdens deelname aan Tandem Fryslân bundelen de Popfabryk en Oekraïense festivalorganisatie Respublica hun krachten. Hieruit ontstaat het bijzondere uitwisselingsproject Transmission. Een Friese songwriter en documentairemaker vliegen naar Kiev, waar ze een Oekraïense songwriter en documentairemaker ontmoetten. Het viertal stapt daar in een busje en rijdt in tien dagen tijd naar Leeuwarden. Onderweg schrijven de songwriters - YVI uit Sneek en Sasha Boole uit Chernivtsi - samen een nieuw nummer en voeren ze gesprekken over de verschillen en overeenkomsten tussen hun thuislanden. De mobiele residentie is vastgelegd in een korte documentaire door Jan Martien Dekker, met ondersteuning van Oleksandr Kokhan.

15.15-15.30 Filmvertoning Soort van Hetzelfde van Jan Martien Dekker
15.30-16.00 YVI live
16.00-16.10 Gezamenlijk
16.10-16.40 Sasha live

Over Asteriks in Residence
Asteriks in Residence is een residentie project van Podium Asteriks en de Popfabryk dat Friese en internationale makers van verschillende disciplines samenbrengt. De makers komen in korte tijd tot een exclusief gezamenlijk product of optreden, dat ze vervolgens presenteren tijdens een Fries festival. In 2017 vonden edities plaats tijdens Welcome to The Village en Explore the North.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.