Archief


Blokhuispoort, 5,-

Astersonic: Sex Jams + Taymir + Suit and Tie Johns

Veel goedkoper dan Eurosonic

Jahoor, die kaarten voor Eurosonic waren wéér uitverkocht. Niet getreurd! We kunnen hier ook heus wel een leuk feestje geven. Astersonic met Sex Jams, Taymir en Suit and Tie Johns. Sex Jams komt uit Wenen, en daar hebben ze naast mooie gebouwen ook een levendige undergroundscene. Noisepop van de bovenste plank en doet soms denken aan een jong Bettie Serveert. Taymir is het hipste Haagse bandje van het moment. Kaarten zijn te koop bij King Kong Records of op podiumasteriks.nl.

Wenen, die stad kennen we van mooie paleizen en de Weense wals. Sex Jams laat zien dat ze daar meer kunnen. Een stel vrolijke hipsters met een energieke liveset. Hun laatste album Trouble, Honey staat vol met punk-pop gemixt met soundscapes en noise. Voor fans van Bettie Serveert een absloute aanrader, al vergelijkt de band zichzelf graag met Blondie. Het heeft in beide gevallen iets te maken met de blonde lokken van de zangeres. Sex Jams is één van de acts op Eurosonic en komt daarna gezellig langs in Asteriks.

Taymir is één van de bands die het moet gaan maken in 2014. Serious Talent bij 3fm, optreden op Noorderslag, een te gekke debuutplaat en bij De Wereld Draait Door genoemd als één van de bands van het komende jaar. Jong, energiek en met een gezonde dosis Haagse Bluf. Muzikaal houden ze het midden tussen catchy britpop en psychedelische rock die we kennen uit de jaren zeventig. Debuutsingle Aaaah was al een grote hit. Wij voorspellen ze alvast als de festivalhit van 2014. Niet missen!

Uit Nijmegen komt Suit and Tie Johns. Het trio speelt lome riffs en grooves die doen denken aan The Velvet Underground. Debuutplaat Paul werd begin dit jaar uitgebracht. De band speelt op Noorderslag en dus de dag ervoor in Asteriks. 

Poster: Wouter Hylkemaster
Foto's: Hans Jellemaster (24 jaar uit Leeuwarden. Topper)

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.