Archief


Blokhuispoort, 5,-

Automatic Sam + The Cubical + DE KAT

Automatic Awesome

Podtverdikke JA! Automatic Sam in je Asteriks, je perfecte excuus om bier te komen drinken bij één van de meest spannende gitaarbands van Nederland. Op een moddervette double bill met het Liverpudlian The Cubical en semi-local support van DE KAT. Kaarten? Vijf piek. Nu verkrijgbaar via de online ticketboer. Beter! 

 

In maart verschijnt hun nieuwe plaat ARCS, waarop Automatic Sam’s voorliefde voor krautrock en Amerikaanse punkrockbands uit de jaren tachtig duidelijker te horen dan ooit te voren is te horen. De combinatie van uptempo ritmes, tape echo’s en geïmproviseerde passages resulteren in een mengsel van bondige en melodieuze popliedjes en muziek die leunt op experiment, sfeer en hallucinerende herhaling. ARCS scoort retegoeie reviews, Automatic Sam verzamelde ze hier voor je.

The Cubical is afkomstig uit Liverpool en is een garage-blues band rondom zanger-gitarist Dan Wilson en klinkt als een kruising tussen Tom Waits, Captain Beefheart en Frank Zappa, maar dan net even anders, net even iets weirder, en vooral ook, met een heftige dosis energie. Damn, wat lekker. Luister de plaat hier maar eens. 

DE KAT. Die moet je gewoon checken. Groovende, instrumentale psych rock met hypnotiserende solo's. Meeslepend en intens. Wie eenmaal een optreden van DE KAT heeft bezocht is fan. En wie meerdere optredens van DE KAT heeft gezien weet dat geen optreden gelijk is: Spontaniteit en improvisatie zijn sleutelingrediënten in de live performance. Muzikaal verbroederde de DE KAT dankzij de blues, maar in hun werk worden ook stappen gemaakt richting surf en fuzz. 

Tijdschema:

 

 

20:45 De Kat
21:45 The Cubical
22:40 Automatic Sam

 

Poster : Dieuwke Leicht

Foto's: Alex Ploeger

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!