Archief


Blokhuispoort, 5,-

Black Oak + Vikings in Tibet + The Fire Harvest

Superfolkies laten nieuw werk horen

Vrijdag de 13e brengt meer dan alleen maar ongeluk, want in Asteriks klinkt muziek om heerlijk bij weg te dromen. Niet alleen hoor je de mysterieuze klanken van Vikings in Tibet, ook singer-songwriters Thijs en Geert van Black Oak zijn van de partij en The Fire Harvest dringt door tot diep in je ziel. Kaartjes koop je voor vijf euro, online en binnenkort bij King Kong Records in Leeuwarden.

Black Oak is de voorloper van een goed gelukte Face Swap (toen je er nog niet mee overspeld werd). Het beste van twee werelden, gecombineerd in één band. Een bijzondere combinatie, waarbij singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak) elkaar vinden en versterken in een gezamenlijk project: Black Oak. Gestart als een wild idee, gevolgd door een split EP en inmiddels een volwaardige band. In april verschijnt het debuutalbum Equinox, tot die tijd beluister je hier de EP Gallop.

Het is moeilijk te zeggen of de Vikingen nu wel of niet in Tibet zijn geweest, vroeger. Dat mysterieuze hoor je terug in het geluid van het Groningse Vikings in Tibet. De muziek is sfeervol, filmisch en weids, maar tegelijkertijd krachtig, ritmisch en gefocust. Raakvlakken zijn er met alt-J en Sigur Rós, vanwege het galmende geluid, de gelaagde composities en harmonische zang. 

Last but not least: The Fire Harvest. De ingetogen, sobere liedjes zorgen voor kippenvel op je armen terwijl de gekwelde zang je een brok in je keel bezorgt. Met een goede balans tussen slowcore, altcountry en post-rock vormt The Fire Harvest een band waar je eindeloos naar wilt luisteren. 

Poster: Chantal van Wieren
Foto's: Nick Helderman

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!