Archief


Blokhuispoort, 5,-

BRNS + Nairobi Golf Kid + Santa Fé

Catchy Belgische Branie om van te smullen

BRNS (spreek uit: Brains) uit Brussel experimenteert er flink op los. Dit stel knappe koppen uit België lopen zo’n beetje over van talent en zet een mystiek en tegelijkertijd ongelofelijk catchy geluid neer. En daar gaan we in Asteriks eens even flink van smullen. Support van Nairobi Golf Kid en Santa Fé, kaarten a 5 euro, natuurlijk, meteen in de vvk!

 

Ze hebben al een shitload aan spectaculaire optredens op hun cv staan, onder meer als voorprogramma van SUUNS, Cloud Nothings en Yeasayer. NME bestempelde ze in 2013 al tot een van de meest spannende nieuwe bands en hun jongste plaat Patine werd eind 2014 door Humo een grote Belgische belofte genoemd. Dus: fan van alles tussen Animal Collective en Fugazi? Mooi. Kom je vingers aflikken in Asteriks. Je krijgt er geen spijt van. 

Heerlijke indie met atmosferische melodiën en hypnotiserende ritmes: Nairobi Golf Kid. Vier gasten uit Nederland die continu experimenteerd met psychedelische rock, new wave, post punk en Afrikaanse genres als highlife en jùjú. Het leidt tot een heel uniek en herkenbaar geluid, waar je ook nog eens supernice op kan dansen.

Santa Fé speelde al eens in Asteriks, in het voorprogramma van Afterpartees lieten ze een te gekke indruk achter. Vanavond de tweede ronde vol dansbare garagerock en psychedelische popliedjes. Ze kenmerken zich door steady drum- en basspartijen die in dienst staan van een swingend orgelgeluid en vuig gitaarspel. Eind 2014 brachten ze hun eerste EP uit die door Kicking The Habit positief werd ontvangen en werd vergeleken met Strange Boys, The Growlers en Thee Oh Sees.

Poster: Andreas Meerstra
Foto's: Hans Jellema en Jorah Terwischa van Scheltinga

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Stephanie Kemper, 06 5514 1839
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!