Archief


Blokhuispoort, 5,-

Broken Brass Ensemble + Pushin' Wood Soundsystem

Het dak eraf met Broken Brass Ensemble

Je kunt niet om ze heen, het Friese Broken Brass Ensemble. De zeven blazers plus drummer zijn een veelgevraagde act in zalen, op festivals en in televisieshows. Na een doldwaas festivalseizoen zijn nu de clubs aan de beurt. En dan mag Asteriks natuurlijk niet ontbreken. Het voorprogramma wordt verzorgd door het DJ-trio Pushing Wood Soundsystem uit Groningen. Kaarten kosten vijf euro en zijn online of bij King Kong Records in Leeuwarden verkrijgbaar.

Eén drummer en zeven koperblazers: het Broken Brass Ensemble blijkt een gouden formule en een ongekende festivalhit afgelopen seizoen. In minder dan een jaar heeft de groep hard naam gemaakt in Nederland. De basis is traditionele New Orleans-brass, gemengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Acht enthousiaste gasten die zelfs je schoonmoeder aan het dansen krijgen. Feestje!

Het achttal speelde het afgelopen festivalseizoen meer dan 70 festivals plat. Into the Great Wide Open, Noorderzon en Oerol gingen al eerder ovestag, maar dit jaar gingen ook festivals als Eurosonic/Noorderslag, Motel Mozaique, Zwarte Cross, de Bevrijdingsfestivals, Welcome To The Village, Dauwpop en Mundial voor de bijl. De band scoorde een internethit met hun versie van Thrift Shop van Macklemore & Ryan Lewis. Tel hier een rijtje landelijke tv- en radio optredens bij op en je mag dit gerust een topjaar noemen. Nu dus tijd voor de clubs, niet te missen in Podium Asteriks!

Support komt van Pushin Wood Soundsystem, drie DJ’s uit Groningen. Na shows op undergroundfeestjes, festivals en clubs is nu Podium Asteriks aan de beurt. In hun sound hoor je invloeden van funk, afrobeat, latin, jazz en hiphop. ‘Muziek moet een avontuur zijn’, zeggen ze zelf. In Nederland zijn ze al wereldberoemd. En terecht.

Poster: Chris Hempenius
Foto's: Marc Henri Quere

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.