Archief


Blokhuispoort, 5,-

Broken Brass Ensemble + Pushin' Wood Soundsystem

Het dak eraf met Broken Brass Ensemble

Je kunt niet om ze heen, het Friese Broken Brass Ensemble. De zeven blazers plus drummer zijn een veelgevraagde act in zalen, op festivals en in televisieshows. Na een doldwaas festivalseizoen zijn nu de clubs aan de beurt. En dan mag Asteriks natuurlijk niet ontbreken. Het voorprogramma wordt verzorgd door het DJ-trio Pushing Wood Soundsystem uit Groningen. Kaarten kosten vijf euro en zijn online of bij King Kong Records in Leeuwarden verkrijgbaar.

Eén drummer en zeven koperblazers: het Broken Brass Ensemble blijkt een gouden formule en een ongekende festivalhit afgelopen seizoen. In minder dan een jaar heeft de groep hard naam gemaakt in Nederland. De basis is traditionele New Orleans-brass, gemengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Acht enthousiaste gasten die zelfs je schoonmoeder aan het dansen krijgen. Feestje!

Het achttal speelde het afgelopen festivalseizoen meer dan 70 festivals plat. Into the Great Wide Open, Noorderzon en Oerol gingen al eerder ovestag, maar dit jaar gingen ook festivals als Eurosonic/Noorderslag, Motel Mozaique, Zwarte Cross, de Bevrijdingsfestivals, Welcome To The Village, Dauwpop en Mundial voor de bijl. De band scoorde een internethit met hun versie van Thrift Shop van Macklemore & Ryan Lewis. Tel hier een rijtje landelijke tv- en radio optredens bij op en je mag dit gerust een topjaar noemen. Nu dus tijd voor de clubs, niet te missen in Podium Asteriks!

Support komt van Pushin Wood Soundsystem, drie DJ’s uit Groningen. Na shows op undergroundfeestjes, festivals en clubs is nu Podium Asteriks aan de beurt. In hun sound hoor je invloeden van funk, afrobeat, latin, jazz en hiphop. ‘Muziek moet een avontuur zijn’, zeggen ze zelf. In Nederland zijn ze al wereldberoemd. En terecht.

Poster: Chris Hempenius
Foto's: Marc Henri Quere

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!