Archief


Blokhuispoort, 5 euro,-

Broken Brass Ensemble + Pushin' Wood Soundsystem

Dansen tot je écht niet meer kunt

Een introductie is eigenlijk overbodig. Met een eigentijdse mix van traditionele New Orleas-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkaninvloeden verovert Broken Brass Ensemble langzaamaan de wereld. Dit voorjaar verschijnt een remix EP van meerdere tracks van debuutalbum Brasshopper. Gelukkig is er nog een gaatje in de agenda om ons vertrouwde Asteriks te bezoeken. Support komt van Pushin' Wood Soundsystem, vrolijke deuntjes om alvast even warm te draaien. Kaartjes koop je voor vijf euro, online of bij King Kong Records.

Dit jaar gaat Broken Brass Ensemble verder met waar ze drie jaar geleden mee zijn begonnen: heel veel live spelen. In het voorjaar komt een langgekoesterde wens van Broken Brass Ensemble uit: remixes van tracks van ‘Brasshopper’! Het debuutalbum wat afgelopen jaar verscheen bij Goomah Music is inmiddels uitverkocht. Broken Brass Ensemble gooit in hun eigen nummers al meerdere stijlen en genres door elkaar, door de traditionele New Orleans-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkan-invloeden te vermengen. 

Met die eclectische sound maakte de band de afgelopen jaren hard furore in binnen- en buitenland. Maar wat zouden anderen van hun nummers maken als ze de kans kregen, was een vraag die ze zichzelf al langer stelden. Dit voorjaar gaan we het horen, want onder andere Mr. Scruff, A.R.T, Pushin’ Wood Soundsystem en Cairo Liberation Front zullen remixes van de tracks af gaan leveren. De tracks komen stuk voor stuk online uit, maar ook op 12” vinyl, want een remix moet gedraaid kunnen worden door DJ’s tenslotte.

Om dit heugelijke nieuws extra te vieren, gaat Broken Brass Ensemble enkele clubshows doen dit voorjaar. De band zette de afgelopen jaren iedere zaal en ieder festival op zijn kop. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Paradiso, Oerol, Vera Groningen, Eurosonic/Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop, Kendall Calling (UK), Shambala (UK), GreenMan (Wales), Fusion (DU) en meer dan 200 andere podia en festivals gingen overstag voor de bak energie en de overrompelende sound van Broken Brass Ensemble. Die bak energie delen ze met Pushin’ Wood Soundsystem, bekend van o.a. Bambeats Records, Pushin’ Food en de LOFT feesten in Vera, Groningen. Gezamenlijk zorgen ze voor het tofste feestje van het jaar!

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!