Archief


Blokhuispoort, 5,-

Cosmic U CD-presentatie + Tree Like Fun + Dina + The Forrester Soundtrack en Emiel Joormann

Euforische oog- en oorstrelende postrock

De euforische postrockformatie Cosmic U komt vanavond de eerste CD presenteren. Het trio, gevormd rondom zangeres Hiltje Andringa tilt je met sferische, meeslepende geluiden op van de grond om je daarna met een klap weer op beide benen neer te zetten. Support is er van Tree Like Fun, Dina en The Forrester Soundtrack samen met Emiel Joormann. Kaarten zijn in de voorverkoop online en bij King Kong Records verkrijgbaar.

Na geslaagde schrijfsessies op Vlieland besloot Cosmic U de studio in te gaan om het debuutalbum op te nemen. Het album bevat veertien nummers. Met speelse en indringende zang, rauwe melodieuze gitaarpartijen en zachte ongecompliceerde sferische soundscapes, zet Cosmic U een dynamisch album neer.

De muziek van Tree Like Fun, soms weemoedig, dan weer nuchter en met een knipoog, lijkt ondanks tegenslagen als eenzaamheid en verloren liefde altijd terug te willen keren naar hetzelfde thema: Hoop. Met slechts akoestische gitaar, piano en samenzang, is Tree Like Fun krachtig in eenvoud.

Dina heeft vorig jaar een reis gemaakt door West-Afrika om zich te laten inspireren door de rijke en traditionele Afrikaanse muziek en cultuur. Op dit moment werkt ze samen met producer Patrick Schaafstal (Dina drinks tea, Passengers, Big Black Mariah) en muzikanten zoals Zoumana Diarra en Mamour Seck, om aan haar nieuwe album te werken. 'Ik wil graag twee werelden samenbrengen waarin ik het beste van deze werelden wil laten ontmoeten, het is voor mij een muzikale uitdaging en een behoefte om mijn ervaringen met het publiek te delen'. Ze verwacht het album dit jaar af te ronden en aansluitend een theatertour te starten.

The Forrester Soundtrack (Rudy Land) speelt samen met Emiel Joormann (Emiel Joormann). De keurig verzorgde liedjes van Rudy samen met de rauwe onverschilligheid van Emiel is een perfecte combinatie. Als The Forrester Soundtrack verzorgde Rudy al voorprogramma's voor o.a. Miss Montreal en The Black Atlantic. Emiel Joormann (Emiel Joormann) is als de Nederlandstalige singer-songwriter Willie Darktrousers misschien beter bekend. En die heeft vrij weinig introductie nodig. 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Yvonne Keesman aka Studio Vonnie is een illustrator uit Friesland. Tijdens het illustreren waant zij zich in een fantasiewereld van kleurrijke karakters en vreemde werelden. Om vervolgens een brede lach op jouw gezicht te produceren. Check de website voor meer! 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.