Archief


Blokhuispoort, 5,-

Crows + St. Tropez + Abdomen

Viva La Garage! =]

Trek de kisten uit de kast en gooi je skinny jeans nog maar een keer in de droger. Het is punk wat de klok slaat. Ze zijn pas een paar jaar samen, maar het Londense viertal Crows heeft de draai beslist gevonden. Samen met hun maten van de punk- en garagerockband St.Tropez touren ze door NL. in Leeuwarden móeten daar natuurlijk de lokale helden van Abdomen openen =]  Viva La Garage! Kaartjes meteen in de online voorverkoop, binnenkort ook bij King Kong! 

De nieuwe single Whisper (met videopremiére via Noisey UK) rammelt, scheurt en snijdt dwars door je trommelvliezen. Kicking the Habit schreef eerder: “Punk as fuck, met snijdende galmgitaren als cirkelzagen en een onberekenbare frontman.” Precies waar we bij Asteriks van houden. Niet alleen het artwork is verbluffend, ook het oorverdovende volume maakt indruk. Ze tourden al met Metz en Protomartyr, en komen op 25 maart met een nieuwe EP: wij hangen onze vingers vast boven die F-5 knop. Deze wil je niet missen. 

St. Tropez, die zagen we al eens in het Neushoorn Café tijdens de Popronde. Vette garage-anthems uit Amsterdam, die inmiddels ook in de UK en Frankrijk superlekker gaat. De band komt later dit jaar met hun debuutplaat, maar tot die tijd is het prima bierdrinken met deze te gekke EPFour guys making garage punk in a former gay sauna by the canals of Amsterdam, zeggen ze zelf. NME constateerde: Their music speaks volumes, though, as can be heard in the adrenaline-fuelled gusto of their track I Don’t wanna fall in Love. 

Local support moest natuurlijk wel komen van Abdomen: het lekkerste garagerockbandje van Leeuwarden. Vorig jaar wonnen ze de Kleine Prijs van Fryslân, niet veel later doken ze de studio in met Eric Lensink (The Miseries) en Jeroen Tenty (Beans & Fatback) om hun sound verder te ontwikkelen. Luister maar naar de nieuwe single System om te horen hoe vet dat is geworden. Luid, fuzzy en soms stiekem met een poppy ondertoon. Doe jezelf een lol en stap op de tijd op je fiets naar Asteriks. 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!