Programma

Beeld door Christina Rupp
Meer info


Blokhuispoort, 5,-

David Douglas + Stahlr + Vondeuhx

Hell yes! Lekker dansen

Kaarten

Hell yes! Dansen met David Douglas! We vinden het te gek dat één van de beste Nederlandse elektronicaproducers naar ons Asteriks komt om de dansvloer te vullen met kneitervette indie-dance-tracks. Whoop! Support komt van Stahlr en Vondeuhx. Kaarten gaan voor vijf euro per direct in de voorverkoop. Je haalt ze online of bij King Kong Records. Maar hoe je ze ook haalt, wees er snel bij! 

Je kent hem als de helft van Haty Haty, een project samen met Blaudzun. Zijn debuutalbum Moon Observations uit 2014 kreeg lovende kritieken van onder andere Pitchfork, Vice en 3voor12 en daarna bracht hij een nieuwe EP uit: Lucine. Deze EP is een mix van disco, electropop en wat psychedelische invloeden. Na denderende shows op Pitch, Best Kept Secret en Into The Woods afgelopen jaren, kwam de beste man met een nieuwe plaat in maart. Daarop hoor je ondermeer samenwerkingen met Mathias Janmaat (Bombay). Een paar tracks van zijn nieuwste album werden geremixt, check ze hier.

Stahlr is een samenwerkingsproject tussen Anne Broekman (MTT) en Krampfhaft. Stahlr klinkt als Cocteau Twins, die een musical versie van Mary Shelley’s Frankenstein opvoeren in een betonnen parkeergarage. De horrorinvloeden zijn vooral goed terug te horen in de single ‘Into the black’. Dat zowel tekstueel als muzikaal een duister nummer is. Met de krachtige stem van Anne Broekman en de donkere ambiance is Stahlr de perfecte underground act.

Eerst traden ze vooral op in huiselijke sferen, maar dit keer staan ze in Asteriks. Toen Thomas bezig was met het maken van instrumentale hiphop, schreef Henriette haar eigen nummers op gitaar. Uiteindelijk kwamen ze samen en vormden zij Vondeuhx. Nu brengen ze je warme, meeslepende en ietwat melancholische songs.

Vanavond dus. Drie supervette elektronische acts met allemaal een totaal verschillende sound. En niet geheel onbelangrijk: er mag gedanst worden!

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!