Programma

Beeld door Kasper van Dijk
Meer info


Blokhuispoort, 7,50,-

Die Nerven

Kaarten

Het schizo drietal uit Stuttgart is terug! In 2016 stond de band al denderend op Welcome To The Village en dit jaar speelden ze Eurosonic omver. Uit de underground gekropen om het langverwachte vierde album Fake (2018) ten gehore te brengen. Die Nerven brengt een stevige dosis herrie die doet denken aan bands als Bauhaus, SonicYouth, Mission of Burma en Wipers. De band maakt opnieuw indruk met noise en postpunk zoals we van ze gewend zijn. Tickets scoor je nu online of bij King Kong Records voor € 7,50. 

Die Nerven is de eerste Duitstalige band die zich aansluit bij het Amerikaanse recordlabel Amphetamine Reptile Records. Het drietal weet het maximale uit hun sound te halen. Met variatie tussen ingetogen liedjes, bombastische post-rock uitbarstingen, en tussendoor een SCREAM. Met een bijzonder sterke drummer die nummers op een enthousiaste wijze aan elkaar weet knopen. De sound is op zijn zachts gezegd een tikkeltje bipolair te noemen: van ingetogen, afgestompt en koel naar exploderend agressief. Hun nieuwe single Niemals weerspiegelt dan ook haarfijn het rusteloze karakter van de band. Dynamisch is het magische woord. Manisch energieke postpunk, afgetopt met ijzersterke vocals. Wel auf Deutsch natürlich. 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.