Archief


Blokhuispoort, ,-

Explore the North 2017 - Vrijdag

Explore the North benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten, dansers en acteurs uit alle windstreken. Dwaal tijdens dit winterse weekend door een spinnenweb van steegjes en literatuur, van kerkjes en muziek. Zo ook in Asteriks! Met vandaag Jack Bottleneck, Derya Yilderim & Group Simek en Fata Nirvana! 

Tickets gaan via de website van Explore the North. 

>>> 20:30 Asteriks in Residence: JACK BOTTLENECK + DOM MAJOR 
De Friese Jack Bottleneck speelt blues, roots, folk en Americana. Wanneer je hem, vergezeld door zijn kompaan Johan Keus, live hoort spelen, waan je je in luttele seconden in een krakende leunstoel op een veranda, smachtend naar een glas whiskey. Bottleneck verblijft voorafgaand aan Explore the North een aantal dagen in de oude gevangenis de Blokhuispoort, samen met een artiest uit Manchester. Het resultaat dat uit deze residentie voortkomt is voor het eerst én voor het laatst te bewonderen op Explore the North. Asteriks in Residence wordt georganiseerd door Podium Asteriks, in samenwerking met De Popfabryk, en verbindt lokale en internationale artiesten met elkaar.

 

>>> 21:45 DERYA YILDERIM & GRUP SIMSEK
Derya Yilderim & Grup SimSek gooien hoge ogen met hun psych-pop: een mengeling van Turkse folk, grooves en psychedelia. De groep wordt geleid door de jonge zangeres en multi-instrumentalist Derya Yilderim en heeft daarnaast leden uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland. In de stem van Yilderim smelten melancholie en verlangen samen. Ze wordt begeleid door de fenomenale drumster Greta Eacott en driekwart van het Frans-Engelse ensemble Orchestre du Montplaisant.

Derya Yilderim & Grup Simsek spelen een eigen versie van Turkse parels van artiesten als Selda Bagcan en Bar?s Manco. Ze spelen ook eigen werk waarin de diepe, warme stem van Derya, de psychedelische saz-melodieën, de groovy orgel-lijnen en de strakke ritmesectie voor een hypnotiserend gelui zorgen.

 

>>> 23:30 FATA NIRVANA
Koen Frijns, Gerjon Gijsbers en Marc van der Holst performen op Explore the North een ‘punk-documentaire live on stage’. Ze beschrijven de glorieuze opkomst en de treurige ondergang van de onalledaagse punkband Fata Nirvana. In dit literaire project is de frontman een onbegrepen genie met bizarre visioenen, voor de bassist is ‘in een bandje zitten’ het enige wat telt, terwijl de drummer per ongeluk de band in rolde en eigenlijk niet van muziek houdt. De drie makers beschrijven in verschillende passages het verhaal van de band. In de voorstelling (een productie van onze vrienden van De Nieuwe Oost) worden muziek, theater en literatuur met elkaar vermengd.


Klik hier voor tickets voor het festival. Hier zie je wat je daar allemaal voor terugkrijgt. 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.