Archief


Blokhuispoort, 0,-

Freeze on Friday: Bruckenbauer + Nothing + Wavebreaker + The Homesick

Freeze on Friday, het kleine broertje van het grote Freeze Festival, levert een mooie avond op in Asteriks. Het gratis binnenstadfestival is dit jaar op 28 maart en barst van de talentvolle bands die een link hebben met Friesland. In de Blokhuispoort zijn deze avond de Jouster band Brückenbauer, electrorockduo Nothing, dreampunkband The Homesick en de frisse rockers van Wavebreaker te zien. De toegang voor Freeze on Friday is gratis, wees daarom op tijd!

Joure, een klein plaatsje in Friesland waar zo nu en dan een heel goeie band vandaan komt. Brückenbauer bijvoorbeeld. Brückenbauer maakt eigenzinnige gitaarpop met 'refreinen als schedelklevers en een verdomd goede zanger.' Zo zeggen ze zelf tenminste. Met nieuwe shows door het land en een samenwerking met Ken Stringfellow is de band klaar om zich te presenteren in 2014. Vanavond dus in Asteriks voor gratis. En Brückenbauer kennende nemen ze half Joure mee. Gezellig!

Het Leeuwarder Nothing trad afgelopen december tijdens Serious Record liefst twaalf keer op en lanceerde pas geleden hun debuutalbum Ex Nihilo. De elektronische rockplaat met flink wat new-wave invloeden vloog tijdens de presentatie al hard en vaak over de merchandisetafel. Voor Freeze on Friday reden genoeg om ze deze avond nog eens terug te halen naar Asteriks, de plek waar het eigenlijk voor de twee heren begon.

The Homesick bestaat uit drie jonge jongens uit Dokkum en maken naar eigen zeggen een mix van Shoegaze, Punk en Dreampop. En dat doen ze verdomd goed. Erik (drums) en Elias (gitaar, zang) begonnen als ‘The Fridays’, maar na het toevoegen van Jaap (bas, synth) begonnen ze al snel muziek uit te brengen als The Homesick

De allroundrockers van Wavebreaker laten zich beïnvloeden door Amerikaanse artiesten als Bruce Springsteen en Foo Fighters. Trouwens, naast de traditionele drum-bas-gitaar-zang-opstelling heeft de band een scheurende tenor sax in de line-up! En dat zorgt voor een bijzonder prettige, volle rocksound.

Poster: Pieter Hoekstra, foto's: Hans Jellema (24 jaar, Leeuwarden)

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.