Archief


Blokhuispoort, 0,-

O, Kutjes + Future's Dust + Willie Darktrousers & De Splinters [Friesland Pop Live in Leeuwarden]

Lokaal talent voor gratis

Hoe tof: voor precies nul euro entree, krijg je in Asteriks te gek lokaal talent voor je kiezen tijdens Friesland Pop Live. Na succesvolle edities in Drachten en Harlingen, is nu Leeuwarden aan de beurt voor deze muzikale kroegentocht, gefocust op aanstormend talent uit Friesland. Maar dan ook echt álle talent. In Asteriks check je het gloedsplinternieuwe O, Kutjes; rauwe electropop met vieze geluiden, Future's Dust (spannende electro-indie) en Willie Darktrousers & De Splinters met hun Nederlandstalige garagerock! 

O, Kutjes is een lekker duo met lichtvoetige danspasjes en sinistere liedjes over mannen en struggles. De meisjes, ¥oni Loveless en $assy $ally, verleiden, verwarren en verhitten je met hun rauwe electropop met techno- en hiphopinvloeden. Het poëtische rafelrandje en hun iets te korte schooluniformen doen de rest. Dansen tot je gebroken hart het begeeft. 

Future's Dust heeft een nieuwe vorm gevonden, waarin ze isolement en vervreemding vertalen naar het gewelddadige spektakel van livemuziek en het stille wonder van de laatste plaat voor het slapen gaan. Invloeden uit ambient en post-rock zullen te horen zijn op nieuw werk, met een mengsel van toegankelijke liedjes en breed uitgesponnen, filmische stukken. Verwacht geen vrolijke zomermuziek, de band vertelt liever over datgene wat schuurt en pijn doet. 

De avond wordt afgetrapt door het vies en fruitige Willie Darktrousers & de Splinters. Ze spelen Nederlandstalige garage doom, swing punk en noise folk. De bandleden zijn afkomstig uit pop-metropolen Groningen en Leeuwarden en ze raggen er ontzettend lekker op los. Volgens de band bestaan ze uit drie liter garage rock, twee citroenen, een halve liter folk en een halve liter noise, een stofzuigerslang, een vleugje black metal en afrobeat, een banaan en flink wat aardbeien, twee eetlepels stoner doom en een goed zure appel. 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!