Archief


Blokhuispoort, 5,-

Headphone + Aestrid + The Hunting Party

Dansbare indiepop met een donkerrood randje

Met de wintertijd weer op de klok nemen we afscheid van een fantastische zomer. Deze avond kan iedereen zich onderdompelen in melancholie als Headphone, Aestrid en The Hunting Party de zaal vullen met hun indietronica/shoegaze. Zij zorgen voor een inventieve mix van electro en indie, zeer geschikt voor liefhebbers van Radiohead, Depeche Mode en Muse. Kaarten zijn online en bij King Kong Records in Leeuwarden verkrijgbaar.

Met een spannende mix van indie en electro heeft het Vlaamse Headphone een unieke sound gecreëerd, waarmee in 2009 de eerste successen werden geboekt. Singles als Ghostwriter en Woods zijn inmiddels niet meer weg te denken van de Belgische alternatieve radiostations. Multi-instrumentalist Ian Mariën is solo verantwoordelijk voor het studiowerk. Maar als de glimmende schijfjes de schappen raken, heeft hij met vier Gentse vrienden een ijzersterke formatie om ieder podium voor zich te winnen. Met de nieuwe plaat Riot op zak zullen vele popzalen in België en daarbuiten zich dit najaar weer vullen met de duistere klanken van Headphone.

Aestrid geniet al het hele jaar lovende recensies. De nieuwe plaat Box verpletterde alle verwachtingen. Vanaf het moment dat de plaat in EKKO officieel werd gepresenteerd, is het een zegetocht langs de podia. Wat ooit begon als een soloproject van frontman Bo Menning is uitgegroeid tot een van de spannendste indiebands van Nederland. In navolging van zijn solo-optreden tijdens de Uitmarkt is het nu tijd om Leeuwarden voor zich te winnen met de volledige band.

Vanuit Leeuwarden stappen Jeljer Glashouwer, Folkert Stuiver en Arjen Poppinga het podium op. Deze ex-leden van Passengers gaan met hun nieuwe band The Hunting Party dieper en verder dan ooit evoren. Met muren van geluid zoals Sonic Youth en Motorpsycho zetten ze moeiteloos de zaal naar hun hand, iets wat deze avond niet anders zal zijn.

Poster: Chris Hempenius

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.