Programma

Beeld door Kasper van Dijk
Meer info


Blokhuispoort, 7,50,-

Hey Elbow + San Dollar

Kaarten

Stap uit de realiteit, want Hey Elbow komt naar Asteriks! Sinds 2013 nemen zij je mee naar hun universum van ongelimiteerde excentrieke pop met een groots geluid. Zweedse electropop in je oren, op 18 mei in Asteriks. Support komt van San Dollar en tickets scoor je online voor € 7,50. 

Hey Elbow is vernoemd naar een aerobics warm-up oefening die de band als publiek leerde tijdens het wachten voor een optreden. Hey Elbow kent geen frontman en laat zich niet ketenen door uitgedachte geluiden. Met een achtergrond in jazz en een muziekopleiding vormen Julia Ringdahl, Ellen Petersson en Liam Amner een bijzonder trio. De band maakt muziek met een democratische filosofie over zang en geluid. Er is evenveel ruimte voor de verschillende instrumenten als de stem. Dit zorgt voor de dromerige wereld waar je in belandt als ze beginnen te spelen. Een eigenaardige mix van mooie klanken, een experimenteel geluid en lawaai vormt samen dat unieke, persoonlijke popgeluid van Hey Elbow.

Maak je klaar voor de groovende, dansbare deuntjes van San Dollar. Dit Amsterdamse gezelschap rockt de synthpop en mixt groove, pop en Afrikaanse invloeden tot een vloeiend geheel. Eerder verschenen ze al op de radar als support van bands als Moss en Indian Askin. Zuivere vocalen gecombineerd met een West-Coast gitaarsound vormen de basis. Het Afrikaanse sausje mag niet ontbreken en wordt afgetopt met strakke ritmes en catchy melodieën. Tanzen!

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.