Archief


Blokhuispoort, 5,-

Luisterconcert: I Am Oak + Microwolf

Vijfsterrenfluisterfolk

Na drie albums plus een paar singles en EPs in de eerste drie jaar I Am Oak en een nieuwe benadering van oud materiaal (Ols Songd), heeft I Am Oaks Thijs Kuijken de tijd genomen om nieuw materiaal te schrijven voor een vijfde album. Dat album is nu OUR BLOOD. Het bevat de eerste nieuwe I Am Oak liedjes sinds Nowhere or Tammensaari uit 2012. Support tijdens dit luisterconcert is er van Microwolf. Kaartjes gaan direct in de vvk, scoor ze online en bij King Kong Records! 

Al meer dan een half decennium is I Am Oak actief in de muziekwereld. Sindsdien heeft de band een flink aantal albums op naam staan en meerdere awards in de wacht gesleept. De herkenbare sound is door de jaren steeds meer bijgeslepen, maar de muziek blijft boeien. Tijd voor een geheel nieuw album. Our Blood. Daar zijn we natuurlijk rete-blij mee! Frontman Thijs Kuijken neemt op het nieuwe album afstand van zijn achtergrond als singer-songwriter en stapt uit zijn comfortzone. De algehele sound van de band is nu onderhevig aan meer ‘postrock’-achtige invloeden. Het nieuwe album is breekbaar en melancholisch. Het album is voor een groot deel akoestisch, maar synthesizers en elektrische gitaren worden niet geschuwd. Slowcore en folk vormen de basis van dit album. The rock has become a gem. 

De pers is lyrisch over Our Blood:

"ijzersterke terugkeer" – OOR

"het prachtige, diep-ontroerende album Our Blood" - 3voor12

“****” – Music Maker

"****" - Trouw

"****" - de Volkskrant

“8/10” - "schoonheid en intimiteit"- PlatoMania

“8/10” – Melodie & Rhythmus (DE)

“8/10” - CLEEFT

“8/10” – Muzine

Microwolf is het alias van Benjamin van Vliet, singer-songwriter extraordinaire, die opereert in het grijze gebied tussen (kraut)folk en geluidskunst. Zijn debuutalbum ‘You Better Go Now’ kwam in 2015 uit op het fijne Deventerse label esc.rec. “Alles wat hij hier presenteert is van een ongrijpbare klasse, intensiteit en schoonheid. (...) Eén van de meest unieke releases van eigen bodem.” – Jan Willem Broek | Subjectivisten

TUTORIAL: how to stil zijn tijdens luisterconcerten

1. Je komt binnen. Welkom!
2. Hey! Er is muziek. Je houdt je stil.
3. Ah! De muziek is klaar. Tijd om bij te praten!
4. Nah, daar is weer muziek. Je bent weer stil.
5. Woei! Muziek is afgelopen. Lekker kletsen!

*we vragen van je om tijdens shows met luistermuziek deze regels na te leven. Als je veel praat tijdens luistermuziek dan ben je een stoorfactor. Daar spreken we je op aan, want je bent beter te horen in de hele zaal en op het podium dan je zelf denkt.

 
Poster: Chantal van Wieren
Foto's: Jeanine Leguit (3voor12/Friesland)

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!