Archief


Blokhuispoort, 5,-

Idefix 2: A Fugitive + Seewolf + Ciel

Local Heroes Vol. 2!

Yes! Een kersverse Idefix-editie met een nieuwe lichting top-exports uit de Leeuwarder popscene! De beste, meest bijzondere en/of meest veelbelovende talenten uit de regio, ben je direct weer op de hoogte. Met deze ronde A Fugitive, Seewolf en Ciel op de planken. Lekker dreamy, atmosferisch en een mooie lading shoegaze voor je. Kaarten zijn, á vijf piek, in de online voorverkoop te verkrijgen!

A Fugitive is het nieuwe solo-project van Rosan Rozema (voormalig The Future's Dust). Ze combineert invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en R&B met intense vocalen, waarmee ze ons op Explore the North helemaal betoverde. Ze laat drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren samenkomen in verhalen over het overgeven aan het lot. In het experiment vindt ze een donker geluid, dat ze met ingewikkelde composities geconcentreerd in elkaar weeft. Haar ijzersterke EP, Coincidence, komt op 1 april uit. Check alvast Restless Coincidence hier links, in premiere via Noisey.

Uit de Friese klei: Seewolf! Hun geloof in en liefde voor muziek, heeft Seewolf doen besluiten in het najaar van 2014 aan wal te kruipen. Met het vaste land onder de voeten is de band hard aan het werk gegaan. Boven op de dijk in Friesland komen ze samen om tot diep in de nacht muziek te maken. Hier laten ze hun klanken meevoeren door de wind. Atmosferische on the road muziek met een psychedelisch tintje en nonchalante zang, maakt Seewolf onmisbaar! 

Ciel [uitspraak: sjel] is het soloproject van Michelle Hindriks, ook actief als gitariste en synth speler bij dreampopband Sväva. Haar muziek ligt ergens tussen Deerhunter, Fever Ray en Blonde Redhead, live vertaalt Ciel zich naar een eclectische mix van shoegaze, energieke livedrums en warme analoge synthpads. Voor haar eerste EP sloot Hindriks zich als een einzelgänger op in haar repetitiekelder. Die EP Anxiety komt later dit jaar uit, met shoegazey trips waarin de chorus gitaarlijnen van haar Jaguar en dromerige vocalen de overhand hebben.

Poster: Sjoerd van Schagen

Foto's: Oscar Anjewierden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!