Archief


Blokhuispoort, 5,-

Isbells + Daniel Cane & the Rebellion

Stilletjes meedeinen op breekbare folksongs

Een paar jaar terug kregen deze folk-Belgen ons Asteriks he-le-maal stil met een prachtig optreden. Dat is ze goed bevallen, dus eind januari hangen we opnieuw aan de lippen van Isbells! De zuiderburen (hun songs zijn nog mooier dan hun stemmen) hebben inmiddels een nieuwe plaat uit, genaamd Billy. Support: Daniel Cane & the Rebellion! De vvk is gestart, haal dat kaartje online voor vijf euro, of bij King Kong Records. 

Met dat album gaat de band volledig naakt: alles draait om de gevoelige teksten. Maar ook muzikaal komt Billy binnen als een sloophamer: het zijn sobere, breekbare folksongs met weinig om het lijf: een snaar, een blazer, hier en daar een piano en een stem die aan de ribben blijft plakken.

Wat krijg je als je de enige knuffelbeer die niet goed ligt bij de vrouwen combineert met een gitaar en een band? Daniel Cane & The Rebellion! Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten, het verliezen maar ook het terug vinden van de liefde. Eerder maakte Daniel Cane solo al indruk tijdens de Popronde in Paddy's, én in Neushoorn Café na afloop van Fink; dat doen ze in ons Asteriks nog eens dunnetjes over. 

Foto Isbells: Isabel Nabuurs
Poster: Chantal van Wieren.
Foto's: Jantina Talsma.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Op zoek naar een logo, artwork of zelfs een familieportret? Dan is Donny de man voor jou. Die toffe afbeelding die je hier ziet heeft hij zelf getekend. Het begint met een simpel concept, dat vervolgens transformeert in iets te geks! Check deze website voor meer info en werk van Donny.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.