Archief


Blokhuispoort, 5,-

John the Conqueror + DeVilles + Sunday Kids

Blues tot je blauw ziet

Aan goede voornemens geen gebrek in onze provincie. Zo brengen we in de eerste maand het beste van de bluesrock naar Asteriks. Vanuit de bakermat van de bluesmuziek Mississippi komt het trio John The Conqueror. Omdat je van deze muziek niet op een nuchtere maag kunt genieten, verzorgen The Devilles uit België het voorgerecht. Wij beloven dat je na het toetje de zaal verlaat als een ware hoochie coochie man. Kaarten kosten vijf euro en zijn online te koop, of bij King Kong Records in Leeuwarden. 

De historie heeft het meerdere malen bewezen, de beste blues komt uit Mississippi. Na legendarische namen als B.B. King en Muddy Waters is het momenteel de beurt aan John The Conqueror om deze naam te verdedigen en dit lukt aardig. Met hun heerlijk in het oor liggende mix van blues en “big city rock” weten ze vele muziekharten sneller te laten kloppen. De band bracht een succesvolle debuutplaat uit, slechts drie maanden nadat bandleden Michael Gardner, Pierre Moore en Ryan Lynn elkaar leerden kennen. Rond het uitkomen van hun nieuwe langspeler The Good Life is een grote Europese tour geboekt en wordt Nederland gelukkig niet overgeslagen. Liefhebbers van alles tussen B.B. King en The Black Keys kunnen hun hart ophalen, dit is een avond die je niet mag missen.

Dat goede blues niet alleen uit Amerika komt weten we in het land van Harry Muskee als geen ander, maar ook onze zuiderburen kunnen er wat van. Uit België komen vanavond The Devilles naar Asteriks om hier de eerste fans buiten hun thuisland voor zich te winnen. Met een iets rauwer rockend geluid gaat dit wel goedkomen. Heel voorzichtig geven we toe dat ook Triggerfinger fan is, want Monsieur Paul AKA Lange Polle hielp de band een handje in de studio met de opnames van hun eerste album. Meer gaan we niet verklappen, dit moet je met je eigen ogen zien.

'Memmie, we komme thus!' - dat schreven de Sunday Kids op hun fanpage. De in Amsterdam wonende Friezen brengen Amerikaanse coutryrock naar de oude gevangenis. Soms mooi en gevoelig, soms een muur van geluid. Soms soulvol, soms slepend, maar altijd rauw, oprecht en feelgood. Welkom terug, jongens. 

Poster: Andreas Meerstra
Foto's: Afke Manshanden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.