Archief


Blokhuispoort, 5,-

John the Conqueror + DeVilles + Sunday Kids

Blues tot je blauw ziet

Aan goede voornemens geen gebrek in onze provincie. Zo brengen we in de eerste maand het beste van de bluesrock naar Asteriks. Vanuit de bakermat van de bluesmuziek Mississippi komt het trio John The Conqueror. Omdat je van deze muziek niet op een nuchtere maag kunt genieten, verzorgen The Devilles uit België het voorgerecht. Wij beloven dat je na het toetje de zaal verlaat als een ware hoochie coochie man. Kaarten kosten vijf euro en zijn online te koop, of bij King Kong Records in Leeuwarden. 

De historie heeft het meerdere malen bewezen, de beste blues komt uit Mississippi. Na legendarische namen als B.B. King en Muddy Waters is het momenteel de beurt aan John The Conqueror om deze naam te verdedigen en dit lukt aardig. Met hun heerlijk in het oor liggende mix van blues en “big city rock” weten ze vele muziekharten sneller te laten kloppen. De band bracht een succesvolle debuutplaat uit, slechts drie maanden nadat bandleden Michael Gardner, Pierre Moore en Ryan Lynn elkaar leerden kennen. Rond het uitkomen van hun nieuwe langspeler The Good Life is een grote Europese tour geboekt en wordt Nederland gelukkig niet overgeslagen. Liefhebbers van alles tussen B.B. King en The Black Keys kunnen hun hart ophalen, dit is een avond die je niet mag missen.

Dat goede blues niet alleen uit Amerika komt weten we in het land van Harry Muskee als geen ander, maar ook onze zuiderburen kunnen er wat van. Uit België komen vanavond The Devilles naar Asteriks om hier de eerste fans buiten hun thuisland voor zich te winnen. Met een iets rauwer rockend geluid gaat dit wel goedkomen. Heel voorzichtig geven we toe dat ook Triggerfinger fan is, want Monsieur Paul AKA Lange Polle hielp de band een handje in de studio met de opnames van hun eerste album. Meer gaan we niet verklappen, dit moet je met je eigen ogen zien.

'Memmie, we komme thus!' - dat schreven de Sunday Kids op hun fanpage. De in Amsterdam wonende Friezen brengen Amerikaanse coutryrock naar de oude gevangenis. Soms mooi en gevoelig, soms een muur van geluid. Soms soulvol, soms slepend, maar altijd rauw, oprecht en feelgood. Welkom terug, jongens. 

Poster: Andreas Meerstra
Foto's: Afke Manshanden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!