Archief


Blokhuispoort, 5,-

UITVERKOCHT: July Talk + Glossy Jesus + Icky Pack

Rauwe Dansvloer-bluesrock, gedrenkt in whiskey

Ont-zet-tend fijne rauwe bluesrock uit Toronto, Canada: July Talk komt op vrijdag 3 april naar Leeuwarden! Donker, rauw en zwaar, maar soms ook vrolijk en lichtvoetig. Support komt van Glossy Jesus uit Leiden en local hero Icky Pack. Kaarten zijn HELEMAAL UITVERKOCHT!

Wij zijn persoonlijk nogal te spreken over het Canadese July Talk. Fijne, rauwe bluesrock maken ze. Denk Tom Waits en Amy Millan die samen in whisky gedrenkte slaapliedjes brullen, zoiets. Mooi verhaal ook, trouwens. Peter Dreimanis zat op een avond in een bar met kaarsverlichting en een rondgaande gitaar, dat idee. Het kon hem allemaal niet veel schelen, totdat Leah Fay de gitaar in handen kreeg, en Peter wist dat hij zijn muziekmaatje gevonden had.

En zo ging hij de volgende dag op zoek naar haar. Naar de vrouw met wie hij een ziel dacht te delen. Hij vond haar, en July Talk werd geboren. Samen met Ian Docherty, Josh Warburton en Danny Miles creërden ze hun eigen kenmerkende geluid: een mix tussen Americana en dansvloervullende Indiebluesrock. En die komen ze, helemaal vanuit Toronto, aan ons laten horen.

Glossy Jesus maken songs over begeerte, macht, schuld en onschuld, liefde en oorlog. De band verpakt de beladen thema’s in elf songs die van The Hunt een genuanceerd en persoonlijk rockalbum maken. Live is Glossy Jesus dan weer een stel creatieve en innovatieve podiumbeesten die zich met een toffe mix van poppy indie rock en art rock lekker in je oor weten te nestelen.  

Dan Icky Pack, sleazy lo-fi garagerock van de meest Rock 'n Roll dude van Leeuwarden: Yorn Overwijk. Je kent hem van oa The Heatmachine en Downbeat Maestro's (sowieso een garantie voor hete feestjes), maar met Icky Pack heeft hij minder manskracht nodig om een muur van geluid te produceren. Aan drummer Jelmer Terwal heeft hij genoeg om je te overtuigen van zijn muzikaliteit. Kijken dus. 

Poster door Stefan Sloot.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Yvonne Keesman aka Studio Vonnie is een illustrator uit Friesland. Tijdens het illustreren waant zij zich in een fantasiewereld van kleurrijke karakters en vreemde werelden. Om vervolgens een brede lach op jouw gezicht te produceren. Check de website voor meer! 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.