Archief


Blokhuispoort, 5,-

King Champion Sounds + Labasheeda

Ex-Ex-frontman in zinderende postpunk-actie

Zinderende postpunk: King Champion Sounds staat op vrijdag 13 maart in Asteriks. Onvergelijkbaar en nogal indrukwekkend. Support komt van Labasheeda, een toffe indiepunkband uit Amsterdam. Kaarten zijn, op het moment dat je dit leest, in de voorverkoop: je vindt ze bij King Kong Records in Leeuwarden, of gewoon hier online. 

De zeven te gekke muzikanten van King Champion Sounds hebben het woord 'eclectisch' zo'n beetje uitgevonden: ze zijn onvergelijkbaar en spelen zeer indrukwekkende liveshows. In hun nog maar korte bestaan brachten ze al twee albums uit en speelden ze half Europa plat met hun zinderende en experimenele mix van postpunk en jazz. King Champion Sounds is geëngageerd, repetitief, feestelijk en tegelijkertijd zeer indringend.

Het Engels/Nederlandse zevental is trouwens het geesteskind van gitarist Ajay Saggar, die sinds eind jaren tachtig al een hele reeks bands versleet in Manchester (waaronder Dandelion Adventure en Donkey). In KCS trekt hij samen op met G.W. Sok, de originele zanger van The Ex. Het tweede album Songs For The Golden Hour is drie maanden oud uit en staat bol van de invloeden uit de Afrobeat, dub, elektronica, krautrock, postpunk, jazz en geïmproviseerde muziek. Meemaken, echt. 

Support komt deze avond van Labasheeda, een indie/art-punkband uit Amsterdam rond zangeres Saskia van der Giessen en gitarist Arne Wolfswinkel. Ze gooien poppy melodiën, intense drums en melancholische zang in een vette distortionblender. Labasheeda, opgericht in 2004, speelt lekker  intens en heeft dankzij het vele touren over de hele wereld een flinke schare fans opgebouwd. Waaronder Podium Asteriks =]  

Poster: Roel Jetze van Assen

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Yvonne Keesman aka Studio Vonnie is een illustrator uit Friesland. Tijdens het illustreren waant zij zich in een fantasiewereld van kleurrijke karakters en vreemde werelden. Om vervolgens een brede lach op jouw gezicht te produceren. Check de website voor meer! 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.