Archief


Blokhuispoort, 5,-

Klavan Gadje + Gharib + Ananazz

Poldergipsy om te dansen

Klavan Gadjé komt terug in Leeuwarden na een weergaloos feest op Welcome to the Village vorig jaar. Poldergipsy, Nederklezmer en boerenbalkan. Hoe dan ook: Tanzen! Kaarten zijn online en bij King Kong Records in Leeuwarden te koop.

Vorig jaar al te zien bij Welcome to the Village, nu tijd voor een feestje in Asteriks met deze veelzijdige band. Gooi wat Balkan, ska, blazers en een dosis energie in de blender en het is geheid een feest met Klavan Gadjé. Geen gedoe, maar vooral lekker dansen op vrolijke muziek. De band spreekt duidelijke taal met aanstekelijke teksten. Een parel binnen de wereldmuziek die al haar kleuren laat zien. Met een grote verscheidenheid aan muzikale invloeden zijn deze 'poldergypsies' allesbehalve saai. Balkan blazers, ska ritmes en polka's wisselen elkaar in rap tempo af. De rauwe klank van de zanger maakt het feestje compleet.

Het tienkoppige gezelschap heeft al menig podium op z'n kop gezet. Lowlands, Oerol en Paaspop bijvoorbeeld. Met een knalrode brandweerwagen toeren ze door heel Nederland. De albumtitel Brand (2010), het eerste album van de band, kan in dit geval geen toeval zijn. Het tweede album Harrejasses Hotel laat horen dat Klavan zelfs in een ranzig hotel prima feest kan vieren. Zware kost blijft achterwege, stil zitten is er niet bij met deze band. Mocht je ze gemist hebben bij Welcome to the Village kom dan horen, zien en dansen!

Support is er van Gharib. De Nederlands-Syrische muzikant maakt traditionele Arabische muziek met een Westers tintje. Gharib zingt over vluchten, oorlog, vrijheid en onderdrukking. Eerlijke muziek met een boodschap. De combinatie tussen popmuziek en oosterse klanken is verrassend en niet voor de hand liggend. Het liedje Antom Aein wat 'Kijk niet weg' betekent is hier een voorbeeld van. De mix van folk, Arabische klanken en politiek getinte teksten maakt Gharib tot een verrassend artiest. Gaat dat zien!

De local heroes van Anannazz openen de avond. Ananazz is een groep muzikale jongeren uit Friesland, met Leeuwarden als thuisbasis. Ananazz speelt Funky, Jazzy , Balkan , Afro en Ska.Oftewel “Global Village-music" met veel geweldadige solo’s. Toeters, trommels, violen en gitaren. Alles krijgt een plekje in dit gevarieerde gezelschap.  

Poster: Chris Hempenius , foto's: Marthe Vroegop

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!