Archief


Blokhuispoort, 5,-

Kurt Cobain Tribute

Tribute aan 's werelds bekendste 27-jarige

De twintigste sterfdag van Kurt Cobain. Die man verdient een speciale avond in Asteriks. Weinig artiesten drukten zo’n stempel op de muziekbeleving van een hele generatie. Ook na twintig jaar leeft zijn muziek nog volop voort. Zo’n beetje alle artiesten van nu zijn beïnvloed door Nirvana en Kurt Cobain. Tijdloos, legendarisch en daarom een tribute aan Kurt Cobain in Asteriks. Dit doen we met Drive By Wire, Buffalo Roam en Menhir. Dezelfde dag is de lancering van de Kurt Sessions, videos van Asteriks-bands met Kurt-covers. Kaarten zijn online te koop of bij King Kong Records in Leeuwarden. Wees er snel bij!

Drive By Wire is als een oude Dodge Charger. Met Josh Homme achter het stuur en The Stooges, Soundgarden en PJ Harvey op de achterbank. Een club routiniers met een schat aan ervaring. Met oud leden van de succesvolle Nederlandse grungeband Cords. Die band nam in de jaren negentig nog op met Steve Albini, ook bekend van Nirvana. Zangeres Simone Holsbeek is dezelfde avond te zien in een VPRO documentaire over Kurt Cobain en Nirvana.  

De lokale helden Buffalo Roam (met ex-leden van New Killer Stars and The Lucky Bastard) zijn geen onbekenden bij Podium Asteriks. Deze driekoppige band heeft in korte tijd al veel gedaan. De basis van hun muziek is duidelijk, they like to fucking ROCK! Beukende drums, brommende bas lijnen en harde gitaren is wat je dan ook kan verwachten tijdens hun show. En zoals ze zelf zeggen: 'Keep your daughters at home. Buffalo Roam is on the loose.'

Menhir, ook wel vertaald als ‘solid as a rock’ - beschrijft haar muziek als ergens om de hoek bij Queens of the Stone Age en dichtbij het dorp van Asterix. Dat resulteert in een mix van keiharde stonerrock en een flinke portie southern rock. De samenstelling is eveneens bijzonder; de band bestaat namelijk uit twee bassisten en een drummer.

Poster: Wouter Hylkema

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!