Archief


Blokhuispoort, 5,-

Max Meser + The Electric Company

Perfecte indie uit de tweeduizend-sixties

Whoayeah: Max Meser in ons Asteriks! Deze Catalaans/Mokumse baas ken je van de Popronde, de vele voorprogramma's van Douwe Bob en een steeds groter wordende stapel fijne hits. Met z'n band maakt Max steengoeie indiepop in het straatje van Jake Bugg en Miles Kane, maar dan iets meer sixties. De Barcelonees schopte het al tot 3FM Serious Talent. Vet terecht trouwens. Support: Electric Company. Kaartjes gaan meteen in de voorverkoop, scoor ze online of bij King Kong!

Met zijn hit 'Weak For Love' brengt Max Meser de 60’s terug naar deze tijd. Zijn debuutalbum doet denken aan Britpop en psychedelische rock uit de jaren zestig. Eveneens wordt hij vaak vergeleken met Bob Dylan. Niet geheel onterecht. Hij werd verkozen tot Serious Talent bij 3FM, getipt door 3voor12 en speelde een mooie set op Noorderslag. Met  debuutalbum Change  geproduceerd door Matthijs van Duijvenbode (o.a Tim Knol en Douwe Bob) slaat Max Meser een andere weg in. Folk is the way to go. Strakke drums, heldere gitaarriffs en het aangename stemgeluid van Meser maken het plaatje compleet. Sixtiespop met invloeden van folk en blues, afgestoft en opgepoetst. Het nostalgische geluid van de sixties slaat je om de oren.

Support is er van Electric Company. Op dit moment toert de band door Nederland in het kader van de Popronde. De stijl van dit stel ‘jonge honden’ doet denken aan The War On Drugs. Electric Company maakt ogenschijnlijk eenvoudige liedjes die voor een breed publiek toegankelijk zijn. Geen fratsen, wel een verhaal. Denk aan de Beatles. Qua stijl en melodie doet de sound denken aan american roadsongs. Een mix van Tom Petty en Springsteen vs. The Smiths en The La’s. Mooi man!

Poster: Dennis Keeskamp

Foto's: Bob de Vries

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!