Archief


Blokhuispoort, 5,-

Mineral Beings + April + The Future's Dust + Wood and the Healers

Hipstergalore in Asteriks!

Je hoeft niet langer te wachten tot dat ene hippe bandje uit Londen of Australië eindelijk ons kikkerlandje aan doet. Vanavond laten Mineral Beings en April je horen en zien dat de spannende, nieuwe electro en dreampop ook binnen onze landsgrenzen te vinden is. Tijd om je strakste skinny te combineren met je meest flashy bretels en allerkekste zonnebril. Vanavond is het hipstergalore in Podium Asteriks. Support is er van The Future's Dust + Wood and the Healers. Kaarten zijn in de voorverkoop online of bij King Kong Records verkrijgbaar.

Twee jaar zijn Merinde, André en Aleksei bezig met Mineral Beings. In die korte tijd hebben zij twee puike platen gemaakt. De laatste, Frames, ligt nog maar een paar weken in de winkel. Net als bij de titelloze voorganger zoeken recensenten druk naar euforische woorden. Mineral Beings heeft ook een ijzersterke liveshow ontwikkeld. Tijdens de Popronde leerde heel Nederland ze al vluchtig kennen, maar vanavond kun je je volledig onderdompelen in hun heerlijke dromerige klanken. Met duidelijke invloeden uit de wave-periode, brengt Mineral Beings een perfecte combi van electro en dreampop. Fans van Zola Jesus, Beach House en Austra komen ruim aan hun trekken.

Tussen het roeren van de staart en het massaal leggen van een ei doet April volgens de Nederlandse spreekwoordenomnibus 'wat ie wil'. Een betere naam hadden Jorn Mathijssen en Julia Hendriks niet aan hun project kunnen hangen. In Utrecht (waar anders) werden de eerste plannen gesmeed voor een concept met muziek, beeld en mode om een frisse wind door de Nederlandse popscene te laten waaien. Met een gezonde hang naar de jaren tachtig, gecombineerd met invloeden van The xx en The National, maar vooral de legendarische Nederlanders van Minny Pops is het trio (aangevuld met drummer Tarek  Zaroug) hard op weg hun plan waar te maken. Een niet te missen band in het laatste weekend van april.

The Future's Dust doet een hippe, Leeuwarder duit in het zakje. In korte tijd is er een flinke buzz ontstaan rond deze band, die met ongrijpbare ritmes en onnavolgbare diepe bassen zaal na zaal in verbazing achterlaat. Het geluid laat zich het best omschrijven als een hartstochtelijke tongzoen tussen James Blake en The Xx. Iets wat je moet zien om te snappen, zeg maar.

Wood and the Healers maken prachtige intieme popliedjes. Van rustig en kalm tot dreigend, deze jonge Friezen draaien hun hand er niet voor om. Zo ijzersterk klonk hout nog nooit.

Poster: Chantal van Wieren

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.