Archief


Blokhuispoort, 5,-

Mutiny on the Bounty & Future Old People are Wizards + KIN

double bill made in heaven

Twee voor de prijs van één op 24 februari! De Luxemburgse mathrock-machines van Mutiny on the Bounty staan bekend om hun groovy ritmes, acrobatische gitaarspel en retestrakke liveshows. De Gentse, al net zo progressieve alternative-rockband Future Old People Are Wizards maakt deze double bill compleet. Local support komt van KIN. Kaartjes kosten vijf euro en zijn vanaf nu in de voorverkoop; zoals altijd online en binnenkort ook bij King Kong Records =]

 

De zowel muzikaal als technisch indrukwekkende soundscapes van Mutiny on the Bounty slepen je mee naar een andere dimensie. Met hun recentste album Digital Tropics hebben ze definitief het pad van de instrumentale muziek gekozen met een brede mix van invloeden uit rock, electro, jaren tachtig popmuziek en zelfs hiphop. Al sinds 2004 toeren ze de hele wereld over met een onnavolgbare ritmesectie en een lading gitaareffecten waar je u tegen zegt. Komt dat zien!

Future Old People Are Wizards mag dan een relatief jonge band zijn, de bandleden zijn stuk voor stuk ervaren rockers. Gitarist en zanger Stijn Vanmarsenille (Elefant, Drums Are For Parades, Maya's Moving Castle, Waldorf), bastoetsenist Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle) en drummer Sylvester Vanborm (Wallace Vanborn) creëren een sinistere, meeslepende, maar vooral unieke sound. En ja, inderdaad, een bastoetsenist. Lang leve de progressieve muziek!

Beïnvloed door bands als Radiohead, Portishead, Sonic Youth, The Pixies en Warpaint, maakt KIN een hallucinerende mix van post-rock en triphop. KIN wás het soloproject van de Britse Kim R. Foster. Eenmaal naar Nederland verhuisd, verzamelde Foster een band om zich heen met o.a. leden van Vox Von Braun en The Swains. De dominante rol van de bas in veel nummers doet denken aan het Britse wavegeluid, maar de band schrikt ook niet terug voor lange hypnotische, bijna minimalachtige passages of een atonale gitaareruptie. De band speelde al op festivals als Eurosonic, Noorderzon en Incubate. 

Poster: Wouter Hylkema

Foto's: Oscar Anjewierden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!