Archief


Blokhuispoort, 5,-

raketkanon + DEER + Avery Plains

Het podium gaat eraan

Raketkanon is hard, sludge, doom, noise, rock en vooral hard dus. Deze prettig gestoorde Gentse mannen hebben een reputatie van ’s lands wildste liveband en bewijzen zichzelf keer op keer. Na vele shows in België hebben ook wij al even van ze kunnen genieten op Eurosonic en Roadburn festival. Gemist? Vanavond in Asteriks! Support is er van hun Vlaamse collega's van DEER, minstens net zo hard. Ook het Groningse Avery Plains op het podium vanavond. Toegang is maar vijf euro en dat kaartje scoor je online of bij King Kong.

Kleine muzikanten heeft deze band niet aan boord. Brulbeer Peter-Paul Devos is bekend van Kapitan Korsakov, asociaal precieze drummer Pieter de Wilde maakt deel uit van Waldorf, gitarist Jef Verbeek kent zijn hardcore en death-metal en Tomàn drummer Lode Vlaeminck ruilt zijn stokken eens in voor de bassynths. Een eigenwijze groep Belgische baarden, bij wie je voor een stevige dosis noiserock zeker aan het goede adres bent.

Vorig jaar debuteerde het viertal met RKTKN #1. Je weet wel, dat album met die nummers met voornamen als titel. Een plaat die een sound vangt The Melvins en het expirement Tomahawk, en dat tegelijkertijd de chaotische psychedelica van The Butthole Surfers. Onbekend? Laten we het een goede training voor je trommelvliezen noemen.

Dan DEER. Ook Vlaams en minstens net zo hard. Ze spelen alsof ze iets te bewijzen hebben. Scherp en vol testosteron. Verwacht laag gestemde gitaren. riffs, feedback en als het meezit een beetje melodie. Misschien ook wel niet, maar missen we dat? Vanavond niet. 

Uit Groningen komt Avery Plains. Een veelzijdige band. 'Harmonieën én eenzaam naar de maan blaten' zo zeggen ze het zelf. De ene keer een mooi liedje, de andere keer een bak herrie. Hoe dan ook met veel gitaren.

Poster: Wouter Hylkema
Foto's: Melanie Marsman

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.