Archief


Blokhuispoort, 5,-

Raketkanon + Mannheim + Menhir

BAM.

Oorversplinterend. Een Gents kwartet met zoveel lawaai, dat het rommelt in je buik. Een potje rauwe sludge gecombineerd met psychedelische hardcore in een driftig experiment. Net als een paar jaar geleden gaan we de bestendigheid van onze oude gevangenis eens even flink testen. Met de laaggestemde gitaren, bizarre ritmes en diepe drums laten ze een onuitwisbare indruk op je achter, beloofd. Net als supportacts Mannheim en Menhir. Kaartjes zijn online verkrijgbaar (tot 13.00 uur op 20 maart), maar ook bij King Kong Records in Leeuwarden.  

 

Ze zijn op z’n minst opvallend te noemen, de titels bij Raketkanon. Nummers als Herman, Judith en Louis van de debuutplaat RKTKN #1. De videoclip bij Anna is een voorproefje op het nieuwe, nog te verschijnen album, opgenomen onder de bezielende leiding van Steve Albini (producer van o.a. Nirvana, PJ Harvey en The Pixies). Raketkanon zet snoeihard in op de internationale verovering, de vooruitzichten én de verwachtingen zijn groots. 

Uit Gelderland komt Mannheim, donkere noiserock in de stijl van And So I Watch You From Afar. Door de pers sterk aanbevolen voor fans die progressieve metal met een snuifje jazz en een lepeltje harmonie weet te appreciëren. Genadeloos hard, donker en steengoed. Met Super-Empowered leverden de raggende mannen al een dijk van een debuutplaat af.

Menhir bestaat uit twee bassisten en een drummer, die samen snoeiharde stonerriffs op de mat leggen. Dat doen ze samen met een soort spoken word, en een brutale mix van stoner en southern rock.  Vers terug uit Duitsland overigens, waar ze met hun 'stone wall of fuzz' flink wat vrienden hebben gemaakt. We bouwen vast wat extra grondvesten, want die gaan behoorlijk opgeschud worden vanavond. 

(Oorspronkelijke support act Stadt is komen te vervallen) 

Poster: Andreas Meerstra.

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Yvonne Keesman aka Studio Vonnie is een illustrator uit Friesland. Tijdens het illustreren waant zij zich in een fantasiewereld van kleurrijke karakters en vreemde werelden. Om vervolgens een brede lach op jouw gezicht te produceren. Check de website voor meer! 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.