Archief


Blokhuispoort, 5,-

Rats On Rafts + The Homesick + Venus Tropicaux + It Dockumer Lokaeltsje

Drie Headliners voor vijf euro!

Rats On Rafts komt weer naar Asteriks! De Rotterdamse helden spelen op 24 april hun postpunk/newwave in de oude gevangenis en daar wil je bij zijn. Want naast support door de lieverds van The Homesick en Venus Tropicaux, spelen ook de legendarische Friese punkers It Dockumer Lokaeltsje in het voorprogramma!! Voor vijf euro kun je deze drie headliners zien: tot 13.00 uur op 24 april kun je ze online halen. Of gewoon bij King Kong Records in Leeuwarden. 

Rats on Rafts bracht een paar weken geleden hun nieuwe plaat uit, genaamd Tape Hiss, met daarop een mix van ijzersterke postpunk en newwave liedjes. Het album kon rekenen op een stapel jubelende recensies en de Rotterdammers maakten loeiveel indruk in hun messcherpe optredens tijdens hun releasetour. Rats on Rafts is door 3voor12 uitgeroepen door één van de spannendste Nederlandse live-acts van het moment.

Het nieuwe album is trouwens een zogenaamde AAA release: analoog opgenomen, gemixt, gemasterd en op plaat geperst. Een proces waar veel tijd in zit, maar die zich terugbetaalt in de sound van de plaat: organisch, rauw en recht voor je kop. Het vertrouwde post-punk en wave-geluid is nooit ver weg, maar op Tape Hiss kenmerkt het live-geluid Rats on Rafts beter dan ooit te voren. Echt. 

Support act The Homesick bestaat uit drie jonge gasten uit Dokkum. Samen halen ze puntige, dwarse en vooral aanstekelijke popliedjes door een stoffige tape recorder en zetten daarmee een frisse sound neer. Met EP Twst Yr Wrsts debuteerde The Homesick onlangs op Subroutine Records, eerder won de band al de Kleine Prijs van Fryslân.

De Rats nemen nog meer vers bloed mee uit Rotterdam. Venus Tropicaux, een trio wat gebroken, rammelende songs op de proto-punk manier speelt. Het trio Shelley (zang/gitaar), Shalita (bas) en Zach (drums) maakt eigenwijze, rauwe postpunk liedjes en is na optredens in o.a. Roodkapje en Paradiso perfect op hun plaats op deze avond. Maar da's nog niet alles. 

Naast support door al die jonge honden, spelen namelijk ook de legendarische Friese punkers van It Dockumer Lokaeltsje vrijdagavond in het voorprogramma. Eind vorig jaar maakten de ervaren rockers al hun ‘rentree’, zelfs met retespannend nieuw materiaal! Naar eigen zeggen zijn de songs weer net zo “briek, Friestalig en psychodemisch” als vroeger. Wij kunnen niet wachten =] 

Poster: Chris Hempenius.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Yvonne Keesman aka Studio Vonnie is een illustrator uit Friesland. Tijdens het illustreren waant zij zich in een fantasiewereld van kleurrijke karakters en vreemde werelden. Om vervolgens een brede lach op jouw gezicht te produceren. Check de website voor meer! 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.