Archief


Blokhuispoort, 5,-

Rolo Tomassi + Employed to Serve + Chelsea Smile

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet

De beste manier om je seizoen af te sluiten: Rolo Tomassi. Extreem experimentele noisepunkbazen uit Engeland met een vierde album op zak, op 26 juni in ons Asteriks. Poets je moshpitschoenen maar vast, want dit gaat hard worden. Support komt van post-hardcore band Employed To Serve (UK) en lokale hardcorehelden Chelsea Smile, kaarten zijn online in de voorverkoop te krijgen, nu ook bij King Kong! 

Rolo Tomassi staat bekend om hun licht chaotische stijl en optreden. Met invloeden van mathcore, progressive rock en grindcore serveren ze niet bepaald een mainstream koekje. Ze maken er juist een punt van niet in het spreekwoordelijke hokje geduwd te worden. Het nieuwste album bestaat uit een set experimentele songs die energiek en nogal in your face zijn. Met snijdende solo's in rustige liedjes tot bloedstollende grunt, is de sound van de band enigszins bipolair te noemen. In ieder geval muziek om mee uit je schedeldak te gaan, want de laatste show van het seizoen mag natuurlijk niet geruisloos voorbij gaan. Want; Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet. Inkoppertje.

Support is er van Employed To Serve: een band die volwassen kerels laat huilen. Subtiel en zachtzinnig is de muziek allerminst. De sound van deze vierkoppige band vliegt je letterlijk naar de keel. Waar Rolo Tomassi nog zweeft tussen math-terreur en noisepunk, drukt Employed To Serve nog even op het gaspedaal in. Verwacht veel up-tempo metal, scheurende rifjes en schizo breaks van deze twee bands.

Maar niet voordat we de avond openknallen met Chelsea Smile. Wat in 2009 begon met een groep vrienden die diehard hardcorefan zijn, is inmiddels uitgegroeid tot een band door Europa tourde en net een derde plaat heeft uitgebracht. Met de laatste EP Stay on Track is Chelsea Smile is intenser en energieker dan ooit. Met een mix van groovy hardcore, felle metal en sterke live show slaan de local boys in als een granaat. Mosh on. 

Foto's door Jantina Talsma! 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!