Archief


Blokhuispoort, 5,-

The Black Atlantic + I am Oak + Herrek + Bjorn Kleinhenz

Eenmalige samenwerking: Black Oak

Vrijdag 14 maart, tijd om diep adem te halen en professioneel weg te zwijmelen. The Black Atlantic en I Am Oak presenteren hun split-EP Black Oak. Twee fantastische artiesten op één schijfje, en op één podium. Bijzonder, want dit is de enige show in Nederland die ze samen spelen. De vrienden Herrek en Björn Kleinhenz komen ook nog mee. Kaarten voor deze goed gevulde avond kosten vijf euro zijn te krijgen via King Kong Records in Leeuwarden, of gewoon via de site.

The Black Atlantic, oftewel Geert van der Velde. Hij doet het deze avond zonder z'n vaste band. Deels solo, deels met muzikanten van Wooden Saints. Op Explore the North zagen we al dat The Black Atlantic solo net zo indrukwekkend is. Ook al te horen op de EP Enshrine, opgenomen in een oude kerk, waar drie parels van verstilde folksongs op staan. 

I Am Oak en The Black Atlantic bundelen de krachten op de split-EP Black Oak. Vanavond te koop en vanavond ook samen op het podium.  Naast Black Oak heeft I Am Oak ook zelf nieuw werk op de planken. Hoewel nieuw, de liedjes op Ols Songd bestaan al ruim vijf jaar. Zanger Thijs Kuijken besluit ze voor de verjaardag van zijn label Snowstar Records opnieuw op te nemen, dit keer met zijn vaste band en een dynamischer geluid.

De Zweedse singer/songwriter Björn Kleinhenz groeide op met hardcore en punk, maar besloot het al snel over een andere boeg te gooien. Met zijn prachtige en eerlijke liedjes tokkelde hij al meer dan 300 shows door heel Europa.

Herrek is gevormd rond Gerrit van der Scheer, die we nog kennen van Bonne Aparte en Adept. Met Herrek richt hij zich echter op een meer persoonlijke aanpak, wat op het debuutalbum Waktu Dulu erg goed te horen is. Donkere folk in een sfeervol jasje.

Poster: Thijs Kuijken, foto's: Anna Span

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.