Archief


Blokhuispoort, 5,-

The Black Cult + Mind Rays + 45ACIDBABIES

Rammelende Groningers rocken debuutplaat

Dat Groningen de garagerockhoofdstad van Nederland is, moge duidelijk zijn. Zeker na de nieuwste aanwinst, The Black Cult te hebben gehoord. Het debuutalbum is begin dit jaar uitgebracht op Suburban Records. De aanstekelijke mix van garage, punk en pop doet verlangen naar meer, als iedere goeie verslaving. Rock ’n roll zoals het moet zijn. Snel, hard en retestrak. Leren jackie aan, op tijd komen voor Mind Rays en gaan! Extra support van 45ACIDBABIES; hard, vies en rauw. Kaarten zijn vanaf nu online en bij King Kong Records verkrijgbaar.

Na vorig jaar een (reeds uitverkochte) EP op Tender Records uitgebracht te hebben, is het hard gegaan met de drie mannen. Zo gaven ze een verpletterendere indruk op Noorderslag, tourden ze met The Miseries, speelden ze de Popronde kapot en stonden ze zelfs in de grote zaal van Paradiso.

Supportact Mind Rays heeft een iets langere reis voor de boeg dan The Black Cult: ze komen uit Gent, België. Ze komen punken met een psychedelisch randje en hebben de snotterige attitude die daar perfect bij past. Verwacht rauwe, primitieve punk-in-your-face met veel fuzz en knetterende gitaren. 

En tot besluit, de herrieschoppers van 45ACIDBABIES. Deze 4-mans garage elektropunk formatie uit Utrecht geboren op de Herman Brood Academie klinkt hard en ongegeneerd vies. Met invloeden als Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills zetten ze rauwe aanstekelijke grooves neer en zorgen deze rellende kinderen dat niemand stil staat wanneer ze de tent verbouwen. 

Poster: Andreas Meerstra
Foto's: Marc de fotograaf.

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!