Archief


Blokhuispoort, 5,-

The Daily Indie presents: The Black Marble Selection + Jellephant & the Phantoms + The Spontanas

Psychedelic Sixties met een scherpe rand

Onze vrienden van The Daily Indie presenteren de Tilburgse bende van The Black Marble Selection! Met de 60’s op een presenteerblaadje, opgediend met psychedelica, surfpop en rauwe garagerock. De snerpende rifjes en catchy bassloopjes nemen je mee naar de beginjaren van o.a. de Beatles, The Byrds en The Count Five. The BMS plundert liefdevol de sound die zo kenmerkend is voor de jaren zestig en drukt er zijn eigen stempel op. Met een scherp randje weliswaar. Support van Jellephant & the Phantoms én the Spontanas, voor maar vijf euro in Asteriks: online voorverkoop loopt! 

LEES HET INTERVIEW HIER!

Binnen recordtijd heeft de band naam gemaakt, zeker niet zonder reden. Eerder al in het voorprogramma van The Kik, gezien bij DWDD en Mundial Festival. Eind februari verschijnt een geheel nieuw album, dat analoog is opgenomen in Studio PAF. Een band om in de gaten te houden, zo vinden ook onze vrienden van The Daily Indie. Wat kan je verwachten? Een scherp gitaartje, poppy bassloopjes met hier en daar een huilende mondharmonica afgetopt met een fijn tamboerijntje. En heel veel danspassen, maar die komen van jezelf. 

Jellephant & The Phantoms: F*CKYEAH! Met neo-psychedelia tot surf en downbeat garage met shoegaze-invloeden tot oosterse klanken. De scherpe fuzzgitaren en ogenschijnlijke lichtvoetigheid doen denken aan 60’s rammelbandjes, ondergedompeld in een shoegaze-moeras omgeven door rauwe en kleurrijke psychedelische begroeiing. Op het podium is alleskunner Jellephant met zijn Phantoms bovendien in staat om het duistere en gruizige maar evengoed verslavend aanstekelijke album Kick The Swamp! een nog opwindender karakter te geven. Met invloeden van Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre. 

The Spontanas = The Montanas on steroids: Vuiger, sneller maar nog steeds vol hooks en catchy melodieën met dank aan het onstuimig bonkende hart van Buffalo Roam en de grillige virtuositeit van Flying Trashcans. Ze hebben zelfs nog een aantal nieuwe spetterende tracks aan hun set toegevoegd. Binnenkort weer voor een aantal shows te bewonderen in de beroemde Cavern Club in Liverpool, maar op vrijdag 12 mei al up close en personal te zien in het voorprogramma van The Black Marble Selection. Een niet te missen freakshow met: Sytse Bloem (drums), Christoffel Wagenaar (leadzang), Eric Spaan (gitaar en zang), Peter Brandsma (bas) en Thomas Venema (surfgitaar).

TIJDSCHEMA:
20:45 The Spontanas
21:45 Jellephant & The Phantoms
22:40 The Black Marble Selection
 

Poster: Sjoerd van Schagen

Foto's: Marijn Bruinen

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!