Archief


Blokhuispoort, 5,69,-

**UITVERKOCHT** The Homesick + It Dockumer Lokaeltsje + SWEETGODANIMALS

Driedubbel Dokkum

Vanuit Dokkum verovert het drietal in korte tijd de Nederlandse podia. Vorige jaar toerden ze met Rats on Rafts en deze zomer knalden ze festivals als Best Kept Secret en Into the Great Wide Open omver. We hebben het hier natuurlijk over The Homesick. In 2014 brengen ze hun eerste werk uit en dit jaar is het nieuwe album verschenen: Youth Hunt. Support komt van mede-locals It Dockumer Lokaeltsje (met een geweldige nieuwe plaat Tonger) en SWEETGODANIMALS, jonge honden uit, jawel, Dokkum.
**DEZE SHOW IS UITVERKOCHT**

Erik, Elias en Jaap verwijzen op Youth Hunt geregeld naar hun hometown Dokkum. Waar verveling tot de orde van de dag behoort, maar leidde tot een bron van creativiteit. Op het album komen onderwerpen als de Dokkumer geschiedenis en het christelijke geloof naar voren. Met een mix van shoegaze, postpunk en noise verwacht het een spannende show te worden. De mannen van the Homesick zijn met Youth Hunt misschien wel nog eigenzinniger dan ooit. Luister het album hier op Spotify. En ohja, de band staat volgend jaar gewoon op South by South West, het grootste showcasefestival ter wereld!

Support act It Dockumer Lokaeltsje uit Leeuwarden begint in de jaren '80 op het Stedelijk Gymnasium met het schrijven van nummers. In 1986 brengen ze een album genaamd Wil Met U Neuken waarmee ze een behoorlijke cultstatus verworven. Anno 2017 is de band weer he-le-maal terug met Tonger, een nieuwe plaat vol knetterende punksongs zoals we van ze gewend zijn. Beluister 'm hier op Spotify.

Derde act van de avond is SWEETGODANIMALS, ook. Na het uitbrengen van een eerste plaat in 2016, staan zij nu met regelmaat op het podium. De band weet het publiek met zijn alternatieve dreampop naar hogere sferen te tillen. Met hun instrumentele partijen en disco-achtige beats is er zelfs ruimte om een dansje te maken. Dus, zien we je dan(sen)?

 

Tijdschema:
20:00 deur open
20:45  SWEETGODANIMALS
21:55  It Dockumer Lokaeltsje
23:15  The Homesick

 

Foto: Isolde Woudstra

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!