Archief


Blokhuispoort, 5,-

The Miseries + The Black Cult + The Homesick

Folkie goes punk. Superlekker.

Een regelrechte hit op zowel Welcome To The Village als Into The Great Wide Open, straks gewoon bij ons op het podium. Tim Knol en zijn garagepunkrockband The Miseries. Ze staan, samen met The Black Cult en The Homesick, op vrijdag 9 januari in Leeuwarden. De online vvk loopt tot 13.00 uur die dag, maar wees er snel bij want dit kan wel eens hard gaan! Eventueel zijn aan de deur nog kaarten te verkrijgen, of gewoon bij King Kong. 

 

Tim Knol speelde al jaren met het idee om een punkrockbandje te beginnen. Even iets anders dan zijn succesvolle folky solo-carrière. Nu, met The Miseries, is er eindelijk een vorm waar hij de muziek kan maken die hij niet op zijn eigen platen kwijt kan. Samen met drie vrienden uit Hoorn schreef hij een stapel harde, puntige en catchy liedjes met een rauw randje, waarmee hij afgelopen zomer al flink succesvol was. Oerol, de Zwarte Cross, ITGWO en ons eigen Welcome To The Village; allemaal gingen ze plat voor de onstuimige storm die Tim en zijn mannen. Lekker punky en snel, maar ondertussen technisch best wel slim. Rock on, Tim. Rock on.

Als support neemt hij The Black Cult mee uit Groningen, wat zo?n beetje de garagehoofdstad van Nederland begint te worden. Hun aanstekelijke mix van garage, punk en pop doet verlangen naar meer, als iedere goeie verslaving. Rock ?n roll zoals het moet zijn. Snel, hard en retestrak. Leren jackie aan en gaan! The Miseries en The Black Cult hebben naast hun voorliefde voor punk en garagerock een ander ding gemeen. Ze brachten allebei een single uit op Tender Records, het vinyl-only label van, jawel, Tim Knol.

Daar voegen we zelf graag nog een local support aan toe: The Homesick. Drie jonge post-pop-baasjes uit Dokkum-Noord die samen puntige, dwarse en vooral aanstekelijke popliedjes door een stoffige tape recorder halen en een supertoffe sound neerzetten. Met EP Twst Yr Wrsts debuteert The Homesick dit najaar op Subroutine Records. Kom dus vooral op tijd. *hinthint*.

Poster: Dennis Keeskamp.

 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.