Archief


Blokhuispoort, 5,-

The Wands + Tamarin Desert + Pendants + Nils Gröndahl

Deense Psychfuzzbazen

Waan je in de late sixties, met het hypnotiserende geluid van The Wands. Dit Deense duo voert je mee in een psychedelische wereld vol rauwe klanken en echo’s. “Als in een bizarre trip waarin je ontdekt dat je handen eigenlijk zijn gemaakt van regenbogen”, zo omschreef NME de band eerder. Heb je ‘m? Mooi, support van Tamarin Desert, Pendants en Nils Gröndahl erbij, kaarten zijn in de voorverkoop via onze site en King Kong Records te krijgen! 

Eind 2012 verscheen de debuut EP, met de op z’n minst opvallende titel: Hello I Know The Blow You Grow Is Magic. Al snel ging het balletje rollen en maakte het duo een onuitwisbare indruk tijdens Europese festivals, waaronder Eurosonic, Yellowstock en wisten ze het voltallige publiek te boeien tijdens het International Festival of Psychedelica in Liverpool. Het debuutalbum Dawn (2014) is een eerbetoon aan inspiratiebronnen als Jimi Hendrix en The Doors, zonder een flauwe kopie te zijn.

De essentie van psychedelische muziek? Niet vasthouden aan hetzelfde, maar grenzen verleggen, zowel muzikaal als in je hoofd. Blijft lastig omschrijven hoor, hoe dat nu precies klinkt. Kom maar gewoon kijken.

De support deze avond komt van Tamarin Desert, vier enthousiaste jongens uit Eindhoven en omgeving. Psychedelica met ballen, zo omschrijven ze de muziek zelf. Vlak voor de zomer trakteerden ze ongeduldige fans op de debuutsingle Fool‘s Last Stand, een veelbelovend geluid wat - zoals bijna iedere traktatie - smaakt naar meer. 

Ook te zien deze avond: Pendants! Da's gloednieuwe indierock uit Leeuwarden waarvoor je zeker weten op tijd op de fiets naar Asteriks stapt. Pendants brengt dansbare beats met groovende bas en sferische sounds naar ons podium. En daarop móet je wel dansen. 

Nils Gröndahl is o.a. bekend in Denemarken van de bands Broken Twin en Under Byen en speelde daarmee o.a. op Eurosonic. Daar scoorde hij een goeie review: "He is alone on stage playing the violin through all sorts of effects, looping and using a contact microphone. He is really good. Check it out." Prima advies. Doen dus. 

Poster: Joost Bos
Foto's: Jantina Talsma

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.