Archief


Blokhuispoort, 15,-

Theatervoorstelling Jimmy Costello

De solovoorstelling Jimmy Costello van Theo Smedes krijgt dit najaar een kleine reprise. Na een reeks gespeelde voorstellingen dit voorjaar is besloten om extra voorstellingen te spelen op verzoek van een aantal belangstellende organisaties. Waaronder dus een voorstelling in ons Asteriks!

Jimmy Costello is een verhaal wat zich afspeelt in Nieuw-Zeeland in de jaren '50. Jimmy is een autodief die zijn carrière onschuldig begint met het stelen van geld voor melkboer, maar door zijn latere daden meerdere keren in de gevangenis belandt én ontsnapt. Hij weet daarmee dagen tot weken uit de handen van de politie te blijven en ontvangt daardoor de sympathie van het volk, maar juist door zijn verworven heldendom staat hem uiteindelijk een zware straf te wachten.  

Jimmy Costello is een Friestalige theatervoorstelling die oorspronkelijk is geschreven door de Nieuw-Zeelandse schrijver Tim Balme en is gebaseerd op waargebeurde feiten. In deze voorstelling neemt de betekenis van vrijheid en het ontvluchten van verantwoordelijkheden een centrale plaats in. Hoe ver mag een individu gaan in het nemen van vrijheden en hoe reageert het collectief hierop?

Jimmy Costello is een productie van de Noorder Smederij en wordt op 9 december in onze zaal gespeeld. De voorstelling duurt twee keer 45 minuten - met pauze halverwege. De kaartverkoop is gestart, voor 15 euro ben je er bij! Kaarten zijn alleen online te krijgen. 

Let op: de theatervoorstelling begint vrijdag stipt om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30. En inloop is tot max 20:01! #optijdzijniserbijzijn #joe!

 
 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!