Archief


Blokhuispoort, 5,-

Town Of Saints + La Corneille + Fenn

Dansen op wereldse indiefolk

Een perfecte combinatie van Indierock met een knipoog naar traditionele folk. Town of Saints zet met dit geheime wapen podia op z’n kop. De lovende recensies liegen er niet om, dus komt dat zien! Support is er van La Corneille. Dit van oorsprong Utrechtse trio laat met hun fragiele nummers geen publiek onbewogen. Daarnaast Fenn met de Friese release van hun nieuwe werk. Voor vijf euro ben je erbij. Kaarten koop je online of bij Kingkong records in Leeuwarden. 

Toen de Nederlandse Harmen Ridderbos en de Finse Heta Salkolahti elkaar in Oostenrijk ontmoetten begonnen zij hun muzikale carrière als straatartiesten. Drummer Sietse Ros voegde zich bij het duo en de sound was compleet. Afgelopen jaar speelde Town of Saints de sterren van de hemel op het Eurosonic/Noorderslag in ‘hometown Groningen. Ze tekenden een contract bij Snowstar records die in oktober vorig jaar hun debuutalbum Something to fight with uitbracht. Het trio toert non-stop door Europa en vanavond zijn ze bij ons in Leeuwarden.

La Corneille bestaat slechts een dik jaar maar timmert al hard aan de weg. Als supportact bij grote namen als Angus Stone bleef deze indierock band zeker niet onopgemerkt. Met de muzikale spanning die ze creëren tussen fragiele liedjes en rauwe Indierock zal La Corneille de temperaturen in de zaal zeker doen stijgen.

Fenn is na een flinke poos weer terug. De Friese release van haar nieuwe werk mogen we vanavond aanschouwen. Met een invloed als Fleetwood Mac is de traditie terug te horen, en met Tori Amos als inspiratie deelt Schouten haar eigenzinnigheid als zangeres. Ook elektronisch durft ze uit de bocht te vliegen zoals Radiohead ten tijde van OK Computer. Dit in combinatie met door hiphop en triphop beïnvloedde beats maakt de muziek van Fenn broeierig en spannend. Wees op tijd, want Fenn wil je niet missen. 

Poster: Chantal van Wieren, foto's: Ruben van Vliet

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.