Archief


Blokhuispoort, 5,-

Traumahelikopter + Afterpartees + The Black Cult

Hoogvliegers in garagerock

Een avond met het neusje van de zalm van de Nederlandse garagerock. Uit Groningen komen de hoogvliegers van traumahelikopter die zelfs landelijke radiostations als 3FM wist te overtuigen met hun rauwe geluid. Vanuit down-under Limburg reizen de Afterpartees af naar Leeuwarden en waarschijnlijk carpoolend vanuit dezelfde Groningse garage maakt The Black Cult het programma van deze avond compleet. Kaarten kosten vijf euro en zijn te koop op deze site.

Met de armen zwaaiend als wieken met hierin stokken die als rotorbladen de lucht doorklieven. Vliegend door de alternatieve hitlijsten als een hulpdienst die zich richting de plek des onheils spoedt. Ja, de jonge Groningse rockers hadden hun bandnaam niet beter kunnen kiezen: traumahelikopter. Krap een jaar geleden wisten Mark Lada, Daan van Dalen en Roel van Merlot alle harten te stelen van de aanwezigen op Eurosonic/Noorderslag met hun ongecompliceerde garagerock. Met hun titelloze debuutplaat onder de arm waren ze welkom op bijna ieder festival in ons land deze zomer. Nu dus tijd voor een clubtour met gelukkig ook een bezoek aan de Blokhuispoort.

De 5 jonge rockers van de Afterpartees hebben al ruim een jaar lang het zuiden van het land in de greep van hun mix van garage, surf en powerpop. De recensies van de liveshows liegen er niet om, en met hun debuut EP die eind november uitkomt kan waarschijnlijk iedere liefhebber van het genre zijn borst nat maken. Wij gaan de hype niet afwachten en laten u nu al genieten van deze legendes in wording.

The Black Cult zal bewijzen dat het na traumahelikopter niet ophoudt met de garagerock in Groningen. Met het mailadres bierdrinkennooitmeerwerken@gmail.com en het boekingsadres info@buitenwesten.eu is de bedoeling van deze drie heren duidelijk. De vraag is hoe lang het duurt voor deze droom werkelijkheid wordt. Als het aan ons ligt, voor de wekker gaat.

Poster: Jornt Weersing
Foto's: Anna Span

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!