Archief


Blokhuispoort, 5,-

Umeme Afrorave + Baoema + Dramali

Dampend hete afrobeat-synth crossover

De ultieme crossover tussen energieke afrobeat en analoge synthesizer sounds en tegelijkertijd een concept met visuals en maskers. En dat dampende feest is te gek, zo bleek al tijdens Welcome to The Village. Vrijdag 16 oktober in ons Asteriks met support van Baoema en Dramali, kaarten gaan voor 5 euro NU in de voorverkoop en zijn ook bij King Kong Records te krijgen! 

Het unieke concept van Umeme Afrorave (met visuals en maskers) bleek tijdens Welcome to The Village al een groot succes. De band tourde door heel Nederland, (oa in de aftershow van Youssou N'Dour) en in Frankrijk speelden ze al eens het voorprogramma voor Jungle By Night en traden ze er op tijdens het Printemps de Bourges-festival. De innovatieve vakmanschap is uitgevonden door Daniele Labbate (synths) en Bas Bouma (drums). ‘Umeme’ betekent trouwens bliksem of elektriciteit in het Swahili, en dat hoor je meteen terug in de sound van de band: die is rauw, energiek, knallend en swingend.

Baoema speelt Afrikaanse swingende muziek om flink op te dansen. De band is gevormd rond Basile Maneka: zanger, gitarist, percussionst, performer en componist. Basile groeide op in Kinshasa in een rijke Congolese muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen, waaronder: Bella-Bella, Kossa-Kossa en Viva La Musica made France de Papa Wemba. Ook bekend van Mangrove en het eerste multiculturele gospelkoor in Friesland; All for One. 

Dramali opent de avond: een succesvolle samenwerking van door de wol geverfde Afrikaanse en Nederlandse muzikanten. De band speelt een swingende jazz-afro beat, met een Malinese inslag en een funky groove. De muziek kenmerkt zich door veel ruimte voor improvisatie, bezwerende lijnen van de n'goni, een stuwende ritmesectie, (speels en dan weer opzwepend). De ontwapenende zang van Dra, de interactie met het publiek en het enthousiasme van de muzikanten doen de rest...

Poster: Dennis Keeskamp
Foto's: Bob de Vries

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!