Archief


Blokhuispoort, 5,-

Wooden Saints + The T.S. Eliot Appreciation Society + Calgary Woods

Zwijmelen op valentijnsdag

Een band met ware liefde voor het liedje. Dat vinden wij wel wat voor Valentijnsdag. Daarom kan je op 14 februari in Asteriks genieten van de mooie indiepop-liedjes van Wooden Saints. Support is er van de T.S. Eliot Appreciation Society en Calgary Woods. Kaarten kosten vijf euro en je koopt ze weer online of bij King Kong Records in Leeuwarden. 

Wooden Saints. Een groep pure topmuzikanten die in oktober zijn tweede album You Were The One Who Volunteered heeft uitgebracht. Begin 2012 debuteerde het gezelschap met het album I Know Why Your House Is On Fire. In de afgelopen twee jaar is de band langs vele prachtpodia geweest, stonden ze op Noorderslag en enkele Bevrijdingsfestivals en hebben ze ook een minuutje mogen vullen bij De Wereld Draait Door.

Het nieuwste album heeft Wooden Saints opgenomen in het landhuis Silence du Monde in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Daar speelden ze hun nummers live in, wat de plaat echt een levendig en rafelig effect geeft. De tien muzikanten zijn duidelijk beter op elkaar ingespeeld; er is meer samenhang binnen en tussen de nummers. En dat terwijl de band bestaat uit bands. Zo zien we onder andere Tessa Douwstra (Orlando) en Viktor van Woudenberg (Bettie Serveert).

De tien muzikanten binnen Wooden Saints drukken duidelijk allemaal hun stempel op de mooie muziek. Nu eens is een liedje psychedelisch, dan weer volgt een Beatlesque popliedje, waarna een nummer volgt met een heerlijke Motown-vibe. Maar altijd zijn ze mooi en daarom is Wooden Saints de Hollandse Nieuwe van 3VOOR12 in November. En daarom staan ze op de liefste dag van het jaar op ons podium.

The T.S. Eliot Appreciation Society. Het verhaal van Tom Gerritsen die een half jaar rondzwierf in Noord Amerika en daar de inspritatie opdeed voor zijn muziek. Oprechte Amerikaanse folk. De naam ontleent hij aan schrijver T.S. Eliot, aan wie hij tijdens zijn studie Literatuurwetenschappen versligerd raakte.  

Support is er van Calgary Woods uit Leeuwarden. Begonnen als samenwerking tussen zangeres Esther Postma en bassist Marcel Staats, inmiddels met volledige band. Prachtige akoestische liedjes die doen denken aan een wandeling door een groot magisch sprookjesbos. 

Poster: Chantal van Wieren, Foto's: Anna Span

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Stephanie Kemper, 06 5514 1839
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!