Archief


Blokhuispoort, 5,-

Rocktober: Nouveau Velo + YAWNS + Sprokkelhout

Kijk, dit is de festivalhit van 2015

Een onvervalste double bill deze avond met Nouveau Vélo en YAWNS. Nouveau Vélo uit Helmond speelt healing pop; toffe zonnige en rafelige deuntjes. En na het lanceren van hun eerste langspeelplaat gaan ze kneiterhard. Van het jonge Belgische viertal YAWNS krijg je psychedelische 60's pop voor je kiezen. Local support komt van Sprokkelhout. Kaarten kosten €5,- en die koop je aan de deur. Schema: 

20:30 - Sprokkelhout
21:40 - Nouveau Vélo 
22:40 - Yawns 

Nouveau Vélo. Het trio gaat kneiterhard na het releasen van hun eerste langspeler. De gasten staan op het Subroutine label, waar toch al zo veel moois is uitgebracht. Ze begonnen ooit in de moestuin van een van hun vaders, wat leidde tot een Moestuin EP en een Courgette EP. Heerlijke frisse galmwave die wat doet denken aan de jaren '80 en vooral live het best tot zijn recht komt. De band is al bevestigd voor een aardig rijtje festivals, wij verwachten dat je deze zomer niet om deze band heen kunt.

Een vierkoppig bandje uit België die psychedelische popnummers onderdompelt in een fijn lo-fi sausje. Tsja, dan móet je wel in Asteriks spelen. De jonge gasten van Yawns leerden elkaar kennen op de muziekschool en zijn echt nog maar een jaartje bezig. Inspirationele suiker lenen ze van buren als The Beatles, Tame Impala en The Black Angels. Phychedelische 60s-pop dus. Howel pop... Wel in de zin dat er geen nummer de opnamestudio verlaat zonder dat er minstens één catchy melodie in zit. Stiekem een best misleidende bandnaam dus. Deze gasten met hun geestverruimende songs zijn echt nothing to yawn about.

En dan Sprokkelhout. Een stel Groningers die alternatieve rock maken en daarvoor inspiratiebronnen als Pixies, dEUS en Radiohead gebruiken. De vijf jonge gasten vonden het van begins af aan al tof om naar muziek te luisteren die je niet vaak op de radio tegenkomt. In 2011 begonnen ze te experimenteren met hun sound en speelden dit jaar al op Eurosonic! Verwacht vooral een loose vibe, veel nieuwe songs, hier en daar wat improvisatie en toffe experimentjes. Op tijd komen dus!

Poster: Chantal van Wieren

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Leeuwarder tekenaar / illustrator Kasper van Dijk (37) tekent sinds 2014 met scratchboard. Bij deze techniek krast hij met verschillende mesjes een witte voorstelling uit een zwart gemaakt kleibord. Kasper tekent veelal Leeuwarder gebouwen, portretten en cartoons.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.