Programma

Beeld door Marc de Fotograaf
Meer info


De Blokhuispoort, 5,69,-

Zitakula + Bokito Brass Band + 301.9

Beland van het ene feestgedruis in het andere

Kaarten

Zomer in Asteriks, want Zitakula komt langs! Opzwepende afro-funk door een negenkoppig Amsterdams collectief. Misschien zag je ze al eens op Welcome to The Village of één van de vele zonnige festivalweides die ze de afgelopen jaren plat speelden. Kaarten kosten vijf euro en zijn online verkrijgbaar, maar natuurlijk ook bij de vrienden van King Kong Records. 

Zitakula onstond in de zomer van 2013 in het Amsterdamse Vondelpark en is losjes vernoemd naar de parkiet die daar rondvliegt. Sinds die zomer gaat de band ook vliegend door het Nederlandse festivallandschap. Naast WttV stonden ze op o.a. Oerol, het Valkhof Festival, Noorderslad en de Zwarte Cross. Samen met Brusselse zangeresSandy Miessi Bakomi maakten ze debuutplaat Oasis. Muzikaal maakt Zitakula van die typische aanstekelijke afrobeat die je kent van Jungle byNight en anderen. Dit combineren ze met psychedelische soul en dampende funk.  Met z’n negenen zetten ze een geluid neer waardoor het klinkt alsof er twintig muzikanten spelen. Niet te missen dit! 

Al overtuigd? Anders doet de Bokito Brass Band dit wel. De enthousiaste streetband met jonge muzikanten zet met gemak een hele zaal op z’n kop. Ze spelen een variatie aan muziek zoals New Orleans, (afro)jazz, hiphop en latin. Bestaande uit Trompettissten, saxofonisen, hoornisten, bastuba’s en drummers: de Bokito Brass Band heeft alles in huis. Beland van het ene feestgedruis in het andere vanavond in Asteriks!

301.9 draait vanavond plaatjes en warmt daarmee het publiek op voor het vervolg van de avond. Want dansbaar zijn deze platen zeker! Van zin tot onzin en van fout tot goud, 301.9 (Marinus Groen) draait het allemaal. Misschien heb je hem weleens voorbij zien komen in 21, de Plankier of in ons eigen Asteriks. Check zijn tracks hier

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Marc de Fotograaf, vermoedelijk de beste partyfotograaf van de stad. Daarom vragen we hem bij concerten als John Coffey te fotograferen, dan komt 'ie terug met zulk soort parels. Check zijn website maar eens als je bier koud hebt staan. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!