Nieuws

Beeld door Katja Grosskinsky
Meer info

Asteriks presenteert nieuw festival

Tweedaags bluesfestival vol gevangenisverhalen uit voormalige gevangenis

Met trots presenteert Asteriks het nieuwe festival: Prison Blues. Het bluesfestival vindt op 5 en 6 juni plaats onze Blokhuispoort in Leeuwarden, en baseert zich op de rijke geschiedenis van het gebouw dat vijfhonderd jaar dienst deed als strafgevangenis. Prison Blues geeft podium aan hoogwaardige (internationale) bluesacts en een uniek en eenmalig verhalenprogramma. De eerste acts zijn nu bekend, de tickets zijn in de verkoop.

Het muziekprogramma van Prison Blues gaat terug naar de kern van muziek: verhalen vertellen. Muziek waarbij bluesverhalen centraal staan. Muziek waar je écht naar kunt luisteren, dus naast de traditionele bluesbands ook bijvoorbeeld singer-songwriters.

De eerste namen van het programma zijn bekend: Dynamite Blues Band, Bluegrass Boogiemen, Brother Dege (USA), Dario Mars and the Guillotines (BEL), Scrappy Tapes (BEL), Black Bottle Riot en The Pignose Willy’s. 

Gevangenisverhalen

Sinds 2008 heeft De Blokhuispoort na vijfhonderd jaar geen functie als gevangenis meer. De gedetineerden zijn weg, de verhalen na eeuwenlange blues zijn er nog. Prison Blues vertelt die verhalen opnieuw, of soms voor het eerst. Die gevangenisverhalen zijn vaak pure blues: vol van wanhoop, eenzaamheid, en soms gloort er hoop. Die verhalen vertellen we met dit programma door, niet alleen letterlijk, maar ook met dans, hiphop, dichters, illustraties en belangrijke personen uit de Leeuwarder gevangenisgeschiedenis.

Alle info is te vinden op de gloednieuwe website van Prison Blues.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.