Nieuws

Beeld door Katja Grosskinsky
Meer info

We zwaaien even naar Iris en Janna. Doei!

Vorig seizoen hebben we twee van onze favo productieleiders uitgezwaaid. Iris en Janna kwamen beide een paar jaar terug bij Asteriks en zijn uitgevlogen. Iris werd aangenomen bij de BKB Academie in Amsterdam, Janna pakte een baan bij de Grote Prijs. Lees hieronder verder hoe zij hun tijd bij Asteriks hebben beleefd, en pink een traantje weg. BEDANKT IRIS EN JANNA DOEI! 

Iris (links op de foto): 

“Dat Podium Asteriks zo veel voor mij zou gaan betekenen, had ik niet gedacht. Ik begon vier jaar geleden met het verkopen van kaartjes en het tappen van biertjes, om zo het podium, de mensen en de muziekwereld te leren kennen. Asteriks is een oefenruimte, niet voor muzikanten, maar voor haar vrijwilligers. Je kan van alles uitproberen, om er zo achter te komen waar jouw talenten liggen. Zo heb een tijdje bio’s en persberichten geschreven voor de website. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd, zo ook dat mijn passie daar niet ligt. Toen er vervolgens vraag naar nieuwe productieleiders was, heb ik die kans meteen aangegrepen. Ik kwam erachter dat dit is wat ik leuk vind en goed in ben: de cashflow coördineren, contracten regelen met de bands, de stagemanager en vrijwilligers aansturen, zorgen dat de hele avond goed verloopt. Deze eigenschappen heb in die theaterzaal van de Blokhuispoort kunnen ontwikkelen. Ook is Asteriks een verdomd goede springplank. Zo ben ik nu bij Welcome to The Village al drie edities lang verantwoordelijk voor de ticketing, cashflow en merchandise, en heb ik bij vele andere producties, festivals en Leeuwarden 2018 klussen mogen doen. Allemaal vanwege de kansen die ik bij Asteriks heb gekregen en ook heb aangegrepen. Dat ik er ook een vele goede vrienden bij heb gekregen, maakt het alleen nog maar mooier."

Janna (rechts dus): 

"In 2012 begon ik door middel van een schoolopdracht van mijn opleiding Leisure Management bij Podium Asteriks. Ik wilde graag leren hoe concerten georganiseerd worden. Ik had toen nog geen idee wat dit kleine podiumpje mij zou bieden. Zoals iedereen daar begon ik bij de poort. Dat betekent een paar uur in de kou staan en mensen de weg wijzen, want verdwalen gebeurt daar makkelijk. In de anderhalf jaar daarop heb ik talloze vrijdagen achter de kassa en bar gestaan. De tweeënhalf jaar daarna was ik productieleider. Als productieleider ben je verantwoordelijk voor alles. Van het checken of er genoeg wc papier is, tot het tellen van ieder centje die er die avond in- en uit is gegaan. Als productieleider werken bij Podium Asteriks is niet makkelijk. Je bent er het langst van iedereen, hebt de meeste verantwoordelijk, moet het overzicht behouden, en jij bent diegene die de moeilijke beslissingen moet maken. Maar dat zijn juist ook de dingen die het zo leuk maken. Het is dynamisch; geen enkele show is hetzelfde.

Momenteel werk ik als uitvoerend producent bij de Grote Prijs van Nederland. De ervaringen die ik bij Asteriks heb opgedaan helpen mij in deze functie. Veel van de taken had ik namelijk al  in kleinere mate bij Asteriks gedaan; de geldstroom beheren, stagemanagement, vrijwilligers aansturen, contracten verwerken, en vooral orde houden in de chaos. In de vier seizoenen dat ik bij Podium Asteriks heb gewerkt heb ik enorm veel geleerd, mooie mensen ontmoet en heel veel unieke ervaringen opgedaan. Het is een bijzonder podium die alles op haar eigen manier doet, een podium waar iedereen een stem heeft, en waar je zoveel kunt leren als je zelf wilt."

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.