Nieuws

Beeld door Christina Rupp
Meer info

Jelle van Gosliga nieuwe programmeur Asteriks

Jelle van Gosliga is vanaf dit jaar onze nieuwe programmeur! De Leeuwarder komt terug op het oude nest en neemt het stokje over van Peter Dijkstra, die zich meer richt op zijn werk voor Welcome to The Village, Oerol en Simplon. Lees hieronder verder:

 

Lees meer »

Asteriksacts scoren goed op ESNS!

Afgelopen weekend genoten wij natuurlijk van Astersonic met Lookapony, Sauropod en Beach Beach. Maar ondertussen was daar hét showcasefestival van Europa: Eurosonic Noorderslag. En daar scoorden een aantal Asteriks-artiesten echt puike reviews! Hieronder een mooie verzameling, zodat je weer waar je je ticket voor koopt =] 

Lees meer »

Marco Guido wint Music Battle!

We hebben de beste act van de Leeuwarder Hogescholen gevonden. In twee voorrondes namen tien acts van NHL Hogeschool, Stenden en Van Hall Larenstein het tegen elkaar op. Vijf acts, waarvan twee afkomstig van Stenden en drie van NHL, zagen we in december terug op het podium voor de final battle. De jury besloot unaniem dat Marco Guido het rijk gevulde prijzenpakket mee naar huis mocht nemen. 
 

Lees meer »

Gezocht: Vrijwilligerscoördinator!

Hey jij daar! We zoeken een nieuwe vrijwilligerscöordinator! Onze Thillie maakt een welverdiende transfer naar de vrienden van Neushoorn: supertof voor haar (en hun), vet jammer voor ons, maar misschien wel heel goed nieuws voor jou =] Lees hieronder meer over de vacature en hoe je kan reageren! 

UPDATE: de vacature is gesloten!

Lees meer »

Asteriks lanceert Bowie Sessions

Asteriks presenteert: De Bowie Sessions! Eerder maakte je al kennis met de Kurt Sessions en een Office session, maar binnen onze Asteriks Sessions is dit net even iets anders! De Bowie Sessions laten namelijk het hele creatieve proces zien. Vanaf het eerste moment dat beide disciplines met elkaar in aanraking komen, gaat de camera draaien. Niemand weet vooraf met wie hij/zij gaat samenwerken, dat zorgt voor spanning, creativiteit en improvisatie. Je ziet ze letterlijk het beeld binnenlopen, en dan is het maar afwachten wat er uitkomt... 

Lees meer »

Interview: Bombay is met nieuw album tot de tanden toe gewapend

Met een fles Berenburg in de hand storm ik enthousiast door een oude schuilkelder, midden in het Vondelpark. Uiteindelijk, na enige voortbeweging in een obscuur gangenstelsel, beland ik voor de deur van de repetitieruimte. Ik besef dat ik nimmer een band zo op dreef hoorde tijdens een oefensessie, juist op dat moment doe ik de deur open. Ik sta plots voor een verbaasd trio, dat enigszins verbouwereerd hun instrumentatie weglegt. “Het spijt me,” roep ik, “we hadden nu afgesproken toch?” Het interview kan me  even niets meer schelen, het liefst zie ik ze nu gewoon gretig doorspelen.

Lees meer »

Interview met de vrienden van het Leeuwarder Collectief

De drijvende kracht achter Join The Jam XL is het Leeuwarder Collectief. Een grote groep enthousiastelingen, met een gedeelde passie voor hiphop. Als organisatie biedt het Leeuwarder Collectief een platform waarbij ze jongeren inspireren, stimuleren en de ruimte bieden voor talentontwikkeling. Dat past natuurlijk precies in het straatje van Asteriks, kansen bieden en jonge muzikanten een podium geven.

Lees meer »

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Iris Bos, 06 1287 6534
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!