Nieuws

Beeld door Christina Rupp
Meer info

Jelle van Gosliga nieuwe programmeur Asteriks

Hoera!

Jelle van Gosliga is vanaf dit jaar onze nieuwe programmeur! De Leeuwarder komt terug op het oude nest en neemt het stokje over van Peter Dijkstra, die zich meer richt op zijn werk voor Welcome to The Village, Oerol en Simplon. Lees hieronder verder:

 

Jelle begon zeven jaar geleden al bij Asteriks, hij ontwierp onze visuele identiteit en werkte lange tijd als vormgever. Later vertrok hij naar Kampen om te programmeren in ‘t Ukien en na omzwervingen bij onder meer de vrienden van Neushoorn is Jelle nu in een nieuwe rol terug op het oude nest.

Peter: “Bij Asteriks heb ik de kans gekregen om mijzelf als programmeur te ontwikkelen, een kans die er nu voor Jelle ligt. Het is een geruststellende wetenschap om mijn positie over te dragen aan een Asterikser van het eerste uur. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Jelle met zijn team tot een gevarieerd, fris en spannend programma voor Leeuwarden komt.”

Jelle: “Het is echt te gek om weer terug te zijn op de plek waar ik zeven jaar geleden mijn eerste stappen in de culturele sector heb gezet”. “En de taak als programmeur is naar mijn mening dan ook de tofste positie die je kan hebben in een podium”.

Programmateam

Jelle staat er niet alleen voor, het Asteriks programmateam (<3) zorgt voor de invulling van mooie avonden in het Leeuwarder Podium. Naast Jelle bestaat het team uit Eva van Netten (BlackboxRed, Wolf.Atlas, Welcome to The Village) en Wander Wouda (Popronde Leeuwarden, Friesland Pop Live, Music Battle 058).

Programma 2017

Jelle: “Het idee blijft vrij eenvoudig: elke vrijdag 2 of 3 goede acts hier op de planken”. ‘Dat varieert van lokaal talent tot internationale acts uit zowel de underground als de bovenlaag. Zolang het maar goed en spannend is.”

Naast de typische Asteriks acts als traumahelikopter, Moss en Paceshifters die dit voorjaar op het programma staan, komen een aantal nieuwe en experimentele acts als Mutiny on the Bounty, Gosto en Cut_ langs in de Blokhuispoort. Daarnaast werkt Asteriks weer samen met lokale partijen voor de invulling van de Hardcore avond en Rockabilly Jailbirds.

Het volledige programma is hier te vinden, maar dat wist je natuurlijk al.

Foto: Peter Dijkstra

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Stephanie Kemper, 06 5514 1839
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!