Nieuws

Beeld door Hans Jellema
Meer info

Jelle van Gosliga nieuwe programmeur Asteriks

Hoera!

Jelle van Gosliga is vanaf dit jaar onze nieuwe programmeur! De Leeuwarder komt terug op het oude nest en neemt het stokje over van Peter Dijkstra, die zich meer richt op zijn werk voor Welcome to The Village, Oerol en Simplon. Lees hieronder verder:

 

Jelle begon zeven jaar geleden al bij Asteriks, hij ontwierp onze visuele identiteit en werkte lange tijd als vormgever. Later vertrok hij naar Kampen om te programmeren in ‘t Ukien en na omzwervingen bij onder meer de vrienden van Neushoorn is Jelle nu in een nieuwe rol terug op het oude nest.

Peter: “Bij Asteriks heb ik de kans gekregen om mijzelf als programmeur te ontwikkelen, een kans die er nu voor Jelle ligt. Het is een geruststellende wetenschap om mijn positie over te dragen aan een Asterikser van het eerste uur. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Jelle met zijn team tot een gevarieerd, fris en spannend programma voor Leeuwarden komt.”

Jelle: “Het is echt te gek om weer terug te zijn op de plek waar ik zeven jaar geleden mijn eerste stappen in de culturele sector heb gezet”. “En de taak als programmeur is naar mijn mening dan ook de tofste positie die je kan hebben in een podium”.

Programmateam

Jelle staat er niet alleen voor, het Asteriks programmateam (<3) zorgt voor de invulling van mooie avonden in het Leeuwarder Podium. Naast Jelle bestaat het team uit Eva van Netten (BlackboxRed, Wolf.Atlas, Welcome to The Village) en Wander Wouda (Popronde Leeuwarden, Friesland Pop Live, Music Battle 058).

Programma 2017

Jelle: “Het idee blijft vrij eenvoudig: elke vrijdag 2 of 3 goede acts hier op de planken”. ‘Dat varieert van lokaal talent tot internationale acts uit zowel de underground als de bovenlaag. Zolang het maar goed en spannend is.”

Naast de typische Asteriks acts als traumahelikopter, Moss en Paceshifters die dit voorjaar op het programma staan, komen een aantal nieuwe en experimentele acts als Mutiny on the Bounty, Gosto en Cut_ langs in de Blokhuispoort. Daarnaast werkt Asteriks weer samen met lokale partijen voor de invulling van de Hardcore avond en Rockabilly Jailbirds.

Het volledige programma is hier te vinden, maar dat wist je natuurlijk al.

Foto: Peter Dijkstra

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Pieter Hielkema - 06 407 807 79
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Iris Bos - 06 128 765 34
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Deze foto's zijn gemaakt door Hans Jellema. Hans is de fotografiebaas bij Asteriks en maakt nogal briljante foto's van, tsja, 'dingen'. Kijk zelf maar eens op zijn website. Deze zijn van een uitverkochte show van The Grand East, gemaakt in onze 16e eeuwse gevangenis. Lekker plekje voor een poppodium, toch? 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.