Programma

Beeld door Christina Rupp
Meer info


Blokhuispoort, 5,-

Crying Boys Cafe

Crying Boys Cafe, een energiek kwartet dat in één ritme ademt – net zo hard voortgejaagd door wanhoop als door plezier. Hun muziek is een opgewonden mengelmoes van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu. Het resultaat: moderne, rituele songs. Op 21 april van het nieuwe jaar voor maar vijf euro in je Asteriks, online voorverkoop is meteen los! 

Kaarten Lees meer »


Blokhuispoort, 10,-

Rubaend

Rubaend in Asteriks! Het begon voor de vijf mannen in 2012 toen ze gevraagd werden een kampvuurprogramma te doen. Rond een kampvuur werden tot ergernis van het vijftal altijd dezelfde liedjes gespeeld. De Rubænd wil deze klassiekers opnieuw definiëren. Uiteenlopend van nieuwe klassiekers tot oude popsongs leidt dit tot een zeer uiteenlopende muzikale mix, altijd gebracht met enthousiasme. Maak het mee op 22 april in de oude gevangenis, kaarten zijn online te krijgen!

Kaarten Lees meer »


TBA, 10,-

ZEA - ALBUMRELEASE - MOARN GEAN IK DEA

Mooi nieuws: Zea presenteert zijn nieuwe album! Op 24 april verschijnt Moarn gean ik dea ('Morgen ga ik dood'), waarop Arnold de Boer voor het eerst alle liedjes in het Fries zingt; zijn eerste taal. Dat maakt de nieuwe plaat persoonlijker en indringender dan voorgaande albums. Het album is onderhuids stuwend, meer ingetogen, donkerder en opener tegelijk. Het nieuwe album verschijnt als gezamenlijke release van Makkum Records en Subroutine Records, op zondag 23 april met Meindert Talma, Tsead Bruinja en Peter Sijbenga. Tickets (tientje) NU in de online vvk!

 

Kaarten Lees meer »


Blokhuispoort, 5,-

Emma Ruth Rundle + Jaye Jayle

MEGA-GOED NIEUWS: Emma Ruth Rundle komt Asteriks betoveren! De uit Los Angeles afkomstige singer-songwriter bracht onlangs haar derde soloalbum Marked For Death uit. Een album vol donkere, melancholische, maar ook zeer krachtige nummers. Op 28 april staat ze dus in de Blokhuispoort, met support van de eveneens Amerikaanse Jaye Jayle. Kaarten gaan voor vijf euro in de online voorverkoop. 

Kaarten Lees meer »


Blokhuispoort, 5,-

The Black Marble Selection

Deze Tilburgse bende van The Black Marble Selection brengt je de 60’s op een presenteerblaadje. Opgediend met psychedelica, surfpop en rauwe garagerock. De snerpende rifjes en catchy bassloopjes nemen je mee naar de beginjaren van o.a. de Beatles, The Byrds en The Count Five. The BMS plundert liefdevol de sound die zo kenmerkend is voor de jaren zestig en drukt er zijn eigen stempel op. Met een scherp randje weliswaar. Voor maar vijf euro in Asteriks en online alvast in de voorverkoop! 

Kaarten Lees meer »


Blokhuispoort, 10,-

Hallo Venray

Dertigwerf Hoera! Nederlands' oerrockers Hallo Venray bestaat 30 jaar en viert dat met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van het plaat is Where Is The Funky Party? en Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. Kaarten voor dit te gekke verjaardagsfeest gaan per direct voor tien euro in de voorverkoop. Mis. Het. Niet. 

Kaarten Lees meer »

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Mailen
Optreden
Programma
Jelle van Gosliga, 06 4876 7748
Productie
Denise Hendriks, 06 5220 5538
Publiciteit
Koen Haringa, 06 1336 7791
Poen en pils
Stephanie Kemper, 06 5514 1839
Vrijwilliger worden?
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Christina heeft een voorliefde voor het fabelachtige en zeldzame. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door mythen, de natuur en folklore. Klik maar even op dit linkje. Mooi!
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.
Zaalverhuur
Podium nodig? Vergaderen met veel? Grote ruimte in oude gevangenis huren? Info hierrrr!